HomeNieuwsEntertainmentElton John haalt uit naar jonge muzikanten: “Ze kunnen geen nummers meer...

Elton John haalt uit naar jonge muzikanten: “Ze kunnen geen nummers meer schrijven”

Elton John heeft zich uitgelaten over de kwaliteiten van jonge muzikanten van tegenwoordig. Volgens de Britse zanger worden te veel nummers tegenwoordig met de computer gemaakt. 

Elton John is niet te spreken over de jongere generatie muzikanten. De nieuwe garde werkt vaak te veel met een computer waardoor ze de vaardigheden niet aanleren om met instrumenten muziek te maken. Dat zei hij in een interview met BBC 5. “Vandaag zijn er veel liedjes op de radio die ik niet mee kan zingen, omdat het alleen maar beats zijn”, vertelde hij.

Volgens de 71-jarige legende zijn er twee uitzonderingen: Kendrick Lamar en grime-artiest Stormzy maken wel nog goeie muziek. John heeft bewondering voor het werk van Lamar in de film ‘Black Panther’. De Amerikaanse rapper voorzag de soundtrack voor de superheldenfilm.

Nieuw werk

Elton John heeft net twee nieuwe albums uit, ‘Revamp’ en ‘Restoration’. Op de albums maken bekende artiesten van tegenwoordig covers van zijn oude nummers. Zo coverde Miley Cyrus ‘Don’t Let The Sun Go Down On Me’ en Coldplay herwerkte het nummer ‘We All Fall In Love Sometimes’. Met de nieuwe platen hoopt John jongeren te bereiken, al beseft hij dat zijn gouden jaren voorbij zijn.

Het bericht Elton John haalt uit naar jonge muzikanten: “Ze kunnen geen nummers meer schrijven” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels