HomeNieuwsEntertainmentDuurste Chinese film ooit is een grote flop

Duurste Chinese film ooit is een grote flop

In China is ‘The Sky The Limit,’ maar dat werpt niet altijd vruchten af. Voor de film ‘Asura’ werd maar liefst 85 miljoen dollar of zo’n 72 miljoen euro vrijgemaakt. Helaas werd de duurste Chinese film ooit een flop. 

De Fantasy-film die onder andere geproducet werd door Alibaba-Baas Jack Ma, werd na een week al uit roulatie gehaald en haalde slecht 7 miljoen dollar op (5,97 miljoen euro). Een peulenschil in vergelijking met de 85 miljoen dollar die het gekost heeft om de prent te maken. Volgens bronnen de duurste Chinese film ooit. Veel woorden werden er niet vuil gemaakt rond het mislukte project. “Dit besluit is niet alleen wegens het slechte bezoekcijfers genomen. We zijn van plan om een aantal veranderingen aan te brengen in de film en hem daarna opnieuw uit te brengen”, aldus een vertegenwoordiger van productiebedrijf Zhenjian Film aan een de Chinese nieuwssite Sina.

Chinese ‘Lord of The Rings’

De voornaamste reden waarom de film het zo slecht deed was dat hij van bezoekers heel slechte kritieke kreeg. Bovendien was er zware concurrentie van ‘Dying to Survive’ en ‘Hidden Man’. De producenten hoopten met ‘Asura’ een soort Chinese ‘Lord of The Rings’-blockbuster te maken. De film gaat over een oude Tibetaanse mythologie.

Het bericht Duurste Chinese film ooit is een grote flop verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels