HomeNieuwsEntertainmentDochter van Marleen Merckx uit ‘Thuis’ in nieuw tv-programma

Dochter van Marleen Merckx uit ‘Thuis’ in nieuw tv-programma

Britt Das, de dochter van Simonneke uit ‘Thuis’, is binnenkort te zien in het nieuwe tv-programma ‘Bloed, Zweet & Luxeproblemen’. Daarin tast ze met vijf andere BV-kinderen de wereld af van mensen die in Afrika en Azië keihard werken voor wat we hier vanzelfsprekend vinden.

In het nieuwe Eén-programma ‘Bloed, Zweet & Luxeproblemen’ ontdekt Britt wie onze goedkope T-shirts naait, in welke omstandigheden garnalen gekweekt worden, hoe hard het leven van een cacaoboer is en hoe weinig mensen verdienen met het ontginnen van goud. Dat doet de 20-jarige dramastudente uit Antwerpen onder het goedkeurende oog van Karine Claassen samen met Beau (zoon van Rani De Coninck), Marie (dochter van Ronny Mosuse), Milan (zoon van Martine Prenen), Zion (zoon van Geena Lisa en Coco Jr.) en Céleste (dochter van Goedele Liekens).

Afzien

Ze gaan onder meer babykleertjes maken in een textielfabriek en werken mee in de goudmijn. Dat was behoorlijk zwaar, zo vertelt ze in Gazet Van Antwerpen. “Vaak stonden we om 6u op. Dat was hard, maar we namen er snel vrede mee. We waren ook niet in de positie om erover te zeuren. Die mensen werken daar voor enkele euro’s per dag. Terwijl ze zelf amper iets bezitten, wilden ze het ons zo comfortabel mogelijk maken. Egoïsme is hen vreemd. De hele trip was een rollercoaster aan emoties. Ontroering, kwaadheid, het gevoel van machteloosheid, …”, klinkt het.

Op sommige momenten zag ze ook fysiek enorm hard af. “In Sri Lanka werkten we ook op een garnalenkwekerij in de vlakke zon. Sleuren aan netten waar duizenden garnalen inzaten deed pijn aan de handen. Zeker als het touw door je handen schiet. Mijn handpalmen zaten onder de blaren. In Ghana liepen de temperaturen hoog op. Ik ben geen fan van de hitte”, vertelt ze.

Zwart gat

Hoewel ze het na de opnames lastig had, zou Britt het onmiddellijk opnieuw doen. “Het kostte na de opnames tijd om mezelf uit het zwarte gat te trekken. Augustus is een lege maand voor mij geworden. Ik had zoveel meegemaakt, zoveel indrukken… Het klinkt stom, maar ik kon niet meteen aarden in Antwerpen. Het leven leek plots zo saai geworden. Het was afzien, maar ik zou het zo opnieuw doen”, besluit ze.

‘Bloed, Zweet & Luxeproblemen’ is vanaf 3 december te bekijken op Eén.

View this post on Instagram

Wine tastingzzzz  @humm_antwerp

A post shared by Britt Das (@britt_das) on

Het bericht Dochter van Marleen Merckx uit ‘Thuis’ in nieuw tv-programma verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels