HomeNieuwsEntertainmentDit zijn de vijf rijkste rappers ter wereld

Dit zijn de vijf rijkste rappers ter wereld

Eerder mocht Jay-Z zich de eerste miljardair noemen in de hiphopwereld. Met dat bedrag kroont de echtgenoot van Beyoncé zich makkelijk tot de rijkste rapper ter wereld. Maar wie vervolledigt de top vijf? Het zakentijdschrift Forbes heeft het uitgerekend en vulde het lijstje verder aan.

Dr Dre.

Op nummer twee prijkt Dr. Dre die zichzelf al eens had uitgeroepen tot eerste miljardair. Een statement dat volgens Forbes niet klopt. Dat neemt niet weg dat zijn fortuin nog steeds geschat wordt op een slordige 800 miljoen dollar (710 miljoen euro). Hij dankt zijn succes onder meer aan Beats By Dr. Dre, zijn populaire lijn van audioapparaten. Dat verkocht hij vijf jaar geleden voor 3 miljard dollar (2,6 miljard euro) aan Apple, maar zelf hield hij net iets meer dan 500 miljoen dollar (444 miljoen euro) aan de overname over.

Diddy

Met een verschil van slechts 60 miljoen dollar (53 miljoen euro) volgt Diddy op de derde plaats. Hij vergaarde zijn fortuin van 740 miljoen dollar (657 miljoen euro) voornamelijk door zijn zakeninstinct. Zo heeft hij aandelen in het kabelnetwerk Revolt en in het kledingmerk Sean John. Daarnaast doet hij ook promotiewerk voor het vodkamerk Ciroc. Forbes verwacht dan ook dat Diddy sneller in het clubje van miljardairs zal pronken dan Dr. Dre.

Kanye West

Een andere kandidaat voor de status van miljardair is Kanye West die met een geschat vermogen van 240 miljoen dollar (213 miljoen euro) op de vierde plek staat. Het is vooral zijn schoenencollectie YEEZY die het aantal nullen van zijn kapitaal flink naar omhoog krikt. De lijn die hij ontwierp in samenwerking met Adidas, zou immers goed zijn voor zo’n 1,5 miljard dollar (1,3 miljard euro).

Drake

De Canadese rapper Drake sluit het rijtje af met een fortuin van 150 miljoen dollar (133 miljoen euro). Met zijn 32 lentes is hij de jongste rapper in de top vijf en heeft hij dus nog heel wat groeimarge. Vorig jaar tekende hij zelfs een verdubbeling op van zijn vermogen. Net zoals bij zijn vier voorgangers, reiken ook Drake’s inkomstbronnen tot ver buiten de muziekwereld. Zo bezit hij aandelen in Virginia Black whiskey en is hij zeer actief op de huizenmarkt. Een geduchte concurrent dus voor de vier rappers die hem – voorlopig – nog voorgaan.

Het bericht Dit zijn de vijf rijkste rappers ter wereld verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels