HomeNieuwsEntertainmentDit zijn de Brusselaars van het jaar

Dit zijn de Brusselaars van het jaar

Al twintig jaar verkiezen de Franstalige media jaarlijks de ‘Brusselaars van het jaar’. De ceremonie vond dinsdagavond plaats in het Flageygebouw en in de categorie ‘Cultuur’ trok, zoals verwacht, zangeres Angèle aan het langste eind.

Angèle

Angèle was het afgelopen jaar niet weg te denken uit het Belgische en internationale muzieklandschap. Haar debuutplaat ‘Brol’ bezorgde haar wereldwijde faam. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze de grote favoriet was in de categorie ‘Cultuur’. Door een verblijf in het buitenland kon de zangeres niet zelf aanwezig zijn, maar ze bedankte het publiek in een filmpje: “Heel erg bedankt voor deze prijs, het was een zot jaar voor mij en ik apprecieer dan ook de erkenning. Brussel is voor mij erg belangrijk, het blijft mijn stad, de plaats waar alles begon.”

Andere categorieën

Ook in andere categorieën vielen er prijzen te bemachtigen. Zo stond de Belgische hockeyploeg Red Lions op een in de categorie ‘Sport’. De vzw straatverplegers, die zich bekommeren om de Brusselse daklozen, behaalde de eerste prijs voor ‘Maatschappij’. De ‘groene golf’ van Ecolo-Groen viel dan weer in de prijzen in de categorie ‘Politieke Actie’. La Ferme Abattoir heeft ten slotte ook een groen kantje: de stadsboerderij die zich bevindt op de daken van de Anderlechtse slachthuizen sleepte de eerste prijs voor ‘Economie’ in de wacht.

Het bericht Dit zijn de Brusselaars van het jaar verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels