HomeNieuwsEntertainmentDit waren de grote winnaars op de Bafta’s en de Grammy Awards

Dit waren de grote winnaars op de Bafta’s en de Grammy Awards

‘Roma’ van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuaron is zondagavond in Londen  bekroond met de Bafta voor de beste film. De Britse Olivia Colman (‘The Favourite’) kreeg de prijs voor beste actrice terwijl Rami Malek (‘Bohemian Rhapsody’) aan de haal ging met de award voor beste acteur. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan waren Lady Gaga en Childish Gambino de grote winnaars bij de Grammy Awards. 

Bafta’s

Cuaron had eerder op de avond ook al de Bafta voor beste regisseur weggekaapt met ‘Roma’, een erg persoonlijke film over zijn jeugd in Mexico. Hij nam het in die categorie op tegen Yorgos Lanthimos (‘The Favourite’), Spike Lee (‘BlacKkKlansman’), Pawel Pawlikowski (‘Cold War’) en Bradley Cooper (‘A Star Is Born’).

Olivia Colman won dan weer de prijs voor beste actrice, voor haar rol in kostuumdrama ‘The Favourite’. Daarin speelt ze de excentrieke Britse koningin Anne, in het begin van de achttiende eeuw. Andere genomineerden in deze categorie waren onder meer Glenn Close en Lady Gaga.

Rami Malek poseert met zijn Bafta voor beste acteur                                                                      Foto AFP / B. Stansall

Topfavoriet Rami Malek, die Freddie Mercury vertolkte in ‘Bohemian Rhapsody’, viel in de prijzen als beste acteur. In de categorie beste acteur in een bijrol was er ook een Belgische link. De Frans-Amerikaanse acteur Timothée Chalamet was genomineerd voor zijn rol in ‘Beautiful Boy’, de eerste Hollywoodfilm van Felix Van Groeningen. Die award ging uiteindelijk naar Mahershala Ali, voor zijn rol in ‘Green Book’.

De Bafta’s, een organisatie van The British Academy of Film and Television Awards, behoren tot de belangrijkste filmprijzen ter wereld en zijn een graadmeter voor de Oscars.

Grammy Awards 

Childish Gambino, het muzikale alter ego van de Amerikaanse comedian Donald Glover, en de Amerikaanse zangeres Lady Gaga hebben de meeste prijzen in de wacht gesleept bij de uitreiking van de 61ste Grammy Awards. Die vond plaats in Los Angeles. De Amerikaanse rapper Kendrick Lamar maakte zijn favorietenrol niet waar.

Childish Gambino sleepte drie awards in de wacht. Hij won de prijs voor Beste Nummer, Beste Opname en Beste Samenwerking voor een Rapnummer voor de protestsong ‘This Is America’.

Lady Gaga                                                                                                                                       Foto AFP / F. Brown

Lady Gaga won dan weer in de categorieën Beste Solo Performance (‘Joanne’), Beste Duo/Groep Performance samen met Bradley Coope (‘Shallow’). Ze schreef het nummer voor de film ‘A Star Is Born’.

De 23-jarige Britse zangeres Dua Lipa werd verkozen als Revelatie van het Jaar. Album van het Jaar ging naar ‘Golden Hour’ van de bij ons niet zo gekende Amerikaanse countryzangeres Kacey Musgraves.

Andere winnaars zijn onder meer Ariana Grande (Beste Pop Vocaal Album), Drake (Beste Rapnummer voor ‘God’s Plan’), Cardi B (Beste Rapalbum voor ‘Invasion of Privacy’) en Arctic Monkeys (Beste Alternatieve Muziek Album voor ‘Tranquility Base Hotel & Casino’).

Favoriet Kendrick Lamar kon slechts één van zijn acht nominaties verzilveren, maar zelfs die won hij niet helemaal. De award voor Beste Rap Performance moest Lamar delen met Anderson Paak.

Het bericht Dit waren de grote winnaars op de Bafta’s en de Grammy Awards verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels