HomeNieuwsEntertainmentDeze legendarische artiesten worden opgenomen in Rock and Roll Hall of fame

Deze legendarische artiesten worden opgenomen in Rock and Roll Hall of fame

De legendarische Amerikaanse rockband Rage Against the Machine wordt in 2023 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, samen met rapper Missy Elliott en de Britse popsterren George Michael en Kate Bush. Dat heeft de Rock and Roll Hall of Fame Foundation woensdag bekendgemaakt.

Ook de Amerikaanse countryzanger en -gitarist Willie Nelson, zijn landgenote Sheryl Crow en de soul en r&b-band The Spinners krijgen dit jaar een plaats in het museum in de stad Cleveland.

«Het is een verrassend traject voor een band als de onze om in de Rock and Roll Hall of Fame te worden verwelkomd», reageerde Rage Against The Machine op zijn sociale media. «Een band die even bekend staat om hun albums als om hun diepgaande verzet tegen de Amerikaanse oorlogsmachine en blanke suprematie (…).»

Dankbaar

«We zijn onze gepassioneerde fans dankbaar, iedereen met wie we hebben samengewerkt en alle vroegere, huidige en toekomstige activisten, organisatoren, rebellen en revolutionairen die onze kunst hebben geïnspireerd», besloot de band.

De inhuldingsceremonie vindt plaats op 3 november in het Barclays Center in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn.

Elk jaar worden ook enkele artiesten uitgenodigd om tijdens een ceremonie toe te treden tot het ’Pantheon van de Rock’. Ze komen in aanmerking vanaf 25 jaar na hun eerste opname en moeten een belangrijke invloed gehad hebben op de rockgeschiedenis.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/showbizz/deze-legendarische-artiesten-worden-opgenomen-rock-and-roll-hall-fame

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels