HomeNieuwsEntertainmentDev Patel komt tussen in gevecht na mesaanval: «Er zijn geen helden...

Dev Patel komt tussen in gevecht na mesaanval: «Er zijn geen helden in dit verhaal»

Dev Patel kruipt geregeld in de huid van heroïsche personages (‘Slumdog Millionaire’, ‘The Green Knight’, ‘David Copperfield’ ), maar blijkt nu ook in het echte leven ietwat een held te zijn. Al ziet hij dat zelf niet zo. In de Australische stad Adelaide was hij getuige van een gevecht tussen twee mensen op straat. Toen een van hen neergestoken werd, greep Patel in en bleef hij bij het slachtoffer tot de hulpdiensten er waren: «Dit incident wijst op een systematisch probleem.»

De acteur verbleef in Adelaide, Australië, bij zijn vriendin Tilda Cobham-Hervey. Het team van Patel bevestigt in Variety dat hij en zijn vrienden een «agressieve ruzie waarnamen die al even bezig was nabij een supermarktje»: «Dev volgde zijn natuurlijke instinct en probeerde de situatie te de-escaleren en het gevecht stop te zetten. Dat is de groep gelukt. Ze bleven op de site om te verzekeren dat de politie en de ziekenwagen zouden langskomen.»

Volgens de lokale politie van Adelaide ging het over een vrouw en man die aan het vechten waren op straat op maandag 1 augustus. De twee zouden elkaar kennen. De 34-jarige vrouw zou de 32-jarige man neergestoken hebben in de borst. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis met niet-levensbedreigende verwondingen. De vrouw werd gearresteerd.

Wetgeving

Later publiceerde het team van Patel nog een uitgebreider statement over het incident. «Er zijn geen helden in deze situatie. Helaas vestigt dit specifieke incident de aandacht op een groter systematisch probleem waarbij gemarginaliseerde groepen in de samenleving niet met de waardigheid en respect behandeld worden die ze verdienen.»

Ze hopen dat het verhaal een impact kan hebben op de samenleving: «We hopen dat de media-aandacht die dit verhaal krijgt (louter omdat Dev, als beroemd persoon, erbij betrokken was) als katalysator kan dienen voor wetgevers om meer empathie te tonen bij het bepalen van langetermijnoplossingen die niet alleen de betrokken personen helpen, maar ook onze gemeenschap in het algemeen.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/dev-patel-komt-tussen-gevecht-na-mesaanval-er-zijn-geen-helden-dit-verhaal

HET WEER VANDAAG

Brussel
onbewolkt
31.6 ° C
33.2 °
29.9 °
23 %
3.1kmh
0 %
za
34 °
zo
34 °
ma
24 °
di
30 °
wo
27 °

Populaire Artikels