HomeNieuwsEntertainmentDe Warmste Week verlaat Wachtebeke en trekt naar Kortrijk

De Warmste Week verlaat Wachtebeke en trekt naar Kortrijk

Na twee jaar op het domein Puyenbroeck in Wachtebeke trekt Studio Brussel dit jaar voor De Warmste Week naar Kortrijk. Studio Brussel benadrukt dat het geen terugkeer is naar de formule met het glazen huis. “Je moet het zien als een samenwerking met de hele stad”, aldus Jan Van Biesen, nethoofd van StuBru.

Kortrijk wordt van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december de gaststad voor De Warmste Week. Het is geen terugkeer naar de glazen huizen, toen nog ‘Music For Life’ genoemd, van weleer. Toen trok Studio Brussel naar steden als Gent en Leuven.

“Het is geen terugkeer naar vroeger, want toen hadden we één specifieke locatie in de stad”, legt Van Biesen uit. “Eigenlijk is de hele stad onze standplaats, het is meer dan de plaats waar onze studio zal staan. We gaan naar de mensen en willen gebruik maken van de bestaande dynamiek van de stad.”

Primeur voor West-Vlaanderen

De keuze voor Kortrijk is volgens Van Biesen logisch. “We hadden de voorbije jaren al goede contacten met de stad”, zegt het nethoofd aan VRT NWS. “Het is een interessante stad met een heel levendige dynamiek. We zijn met De Warmste Week nog nooit in West-Vlaanderen geweest. Bovendien is de stad centraal gelegen en goed bereikbaar.”

Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) ziet het alvast helemaal zitten: “De inzet is duidelijk: we gaan alle Kortrijkzanen, organisaties en verenigingen massaal mobiliseren om er een onvergetelijke Warmste Week van te maken. Kortrijk, here we come!”

Op woensdag 18 september maken alle andere VRT-netten bekend hoe en op welke andere plaatsen ze met De Warmste Week in Vlaanderen aanwezig zullen zijn. Vanaf dat moment kunnen ook alle actievoerders hun initiatief voor De Warmste Week 2019 registreren op www.dewarmsteweek.be.

Het bericht De Warmste Week verlaat Wachtebeke en trekt naar Kortrijk verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels