HomeNieuwsEntertainmentDe kogel is door de kerk: Eyeworks gaat VRT-soap ’Thuis’ produceren

De kogel is door de kerk: Eyeworks gaat VRT-soap ’Thuis’ produceren

Het productiehuis Eyeworks gaat vanaf begin 2023 de dagelijkse soap ’Thuis’ produceren. Het productiehuis heeft concrete plannen om te investeren in de groei van de dagelijkse fictiereeks en geeft een centrale rol aan de huidige medewerkers. Dat meldt de VRT vrijdagmiddag.

De overdracht van ’Thuis’ naar een extern productiehuis kadert in de strategische beslissing van de openbare omroep om fictie niet meer intern te produceren. Eyeworks, de Vlaamse fictieafdeling van Warner Bros. International Television Production België (WBITVP), is volgens de VRT als beste uit de gesprekken met verschillende productiehuizen gekomen.

«Spelers krijgen centrale rol»

Eyeworks engageert zich om ’Thuis’ onder te brengen in nieuwe studio’s die meer voldoen aan de hedendaagse productienoden. «Dat zal de werkomstandigheden sterk verbeteren. Eyeworks heeft hiervoor meerdere concrete en haalbare opties aangebracht», benadrukt de VRT.

Verder vindt Eyeworks het belangrijk om de ploeg van ’Thuis’ te «omarmen». Daarom heeft het productiehuis het voornemen om met het hele bedrijf, Eyeworks én Warner Bros. ITVP België, mee te verhuizen naar de nieuwe studio’s. «Zo kan de ’Thuis’-ploeg een centrale rol spelen op een nieuwe site waar alle medewerkers zich thuis kunnen voelen. Dat creëert ook mogelijkheden voor de medewerkers van ’Thuis’ om aan andere producties van Eyeworks en WBITVP mee te werken», aldus de VRT.

Protest

Of er daarmee een einde komt aan de commotie rond de soap is niet zeker. De voorbije weken lieten de cast en crew van ’Thuis’ via werkonderbrekingen weten niet tevreden te zijn met de plannen van de VRT-directie.

Eyeworks maakt al meer dan veertig jaar Vlaamse fictie met honderden creatieve talenten in de cast en ploegen. Het productiehuis is gekend van onder meer ’Cordon’, ’Flikken’, ’Vermist’ en ’Eigen Kweek’.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/de-kogel-door-de-kerk-eyeworks-gaat-vrt-soap-thuis-produceren

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels