HomeNieuwsEntertainmentDaar is-ie! Bekijk de clip van Beyoncé voor ‘The Lion King’

Daar is-ie! Bekijk de clip van Beyoncé voor ‘The Lion King’

Beyoncé heeft afgelopen nacht de muziekvideo van ‘Spirit’ gereleaset op YouTube. Ze heeft het nummer samen met filmcomponist Hans Zimmer speciaal geschreven voor de remake van de Disney-klassieker ‘The Lion King’. ‘Spirit’ is het eerste nummer van een volledig album rond de film.

Voor het album, “The Gift” genaamd, heeft Queen B samengewerkt met grote namen als Kendrick Lamar, Jay-Z, Pharrell Williams, Childish Gambino en Blue Ivy. “Dit album moet een liefdesbrief aan Afrika worden”, heeft de 37-jarige zangeres in een interview met nieuwszender ABC gezegd. “De nummers op dit album zijn een ode aan de schoonheid van de Afrikaanse muziekcultuur.”

In totaal zal het album uit veertien nummers bestaan, waarvan zeven door Beyoncé zelf worden gezongen. De release is voorzien voor vrijdag 19 juli.

Blue Ivy

Voor de videoclip haalde Beyoncé inspiratie uit de film. Beelden van de remake van ‘The Lion King’ zijn gemengd met scènes waarin de zangeres in de woestijn zingt. Saillant detail: de beelden zijn niet opgenomen in Afrika, maar nabij de Grand Canyon in de Amerikaanse staat Arizona. Volgens een lokale krant vroeg de zangeres op 8 juli toestemming aan de landeigenaars, een indianenstam, en blikte ze de videoclip twee dagen later vliegensvlug in.

Ook opmerkelijk is de (korte) verschijning van Blue Ivy, de zevenjarige dochter van Queen B. In de videoclip draagt ze dezelfde mauve jurk als haar moeder, al heeft ze geen zingende rol.

 

Het bericht Daar is-ie! Bekijk de clip van Beyoncé voor ‘The Lion King’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels