Vind ons op

Zita

Conor McGregor gearresteerd na aanval op busje met collega’s

Entertainment

Conor McGregor gearresteerd na aanval op busje met collega’s

Conor McGregor heeft zich in de nesten gewerkt. De MMA-vechter werd gefilmd terwijl hij een kruk naar een busje gooide waarin andere vechters zaten. Er sneuvelde een raam en één persoon raakte gewond. De Ier zit momenteel in voorlopige hechtenis.

Conor McGregor, het enfant terrible van het MMA-circiut (mixed martial arts), heeft opnieuw van zich laten horen. ‘The Notorious’ viel samen met zijn crew een busje aan waarin enkele andere vechters zaten. Een van hen zou een van de vrienden van de Ier lastiggevallen hebben. Op beelden is onder andere te zien hoe McGregor een steekwagen door een raam van het busje gooit en een vuilnisbak vernield. De Amerikaanse vechter Michael Chiesa raakte daarbij lichtgewond.

Wereldtitel afgepakt

Het incident gebeurde na de mediadag van de MMA in New York, een groot evenement waarbij alle bekende vechters verzamelen om met de pers te praten. Ook McGregor was daar en de opvliegende Ier had een reden om slechtgezind te zijn. Hij werd in november 2016 kampioen bij de lichtgewichten, maar die titel werd onlangs afgepakt, omdat hij sinds dan geen enkele kamp meer vocht.

De politie van New York kon alleszins niet lachen met het voorval. Het zocht meteen naar de vechter, die zich iets later zelf is gaan aangeven. Er lopen vier aanklachten tegen de Ier, die momenteel in voorlopige hechtenis zit en zich vandaag moet verantwoorden tegenover de rechter. Wie ook woedend is op McGregor is Dana White, de voorzitter van de UFC, de bond van het MMA. Hij vind dat het voorval opnieuw een smet werpt op een sport die al geen goed imago had. White bevestigde ook nog eens dat de winnaar van het gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Max Holloway morgen de titel bij de lichtgewichten van McGregor overneemt.

Het bericht Conor McGregor gearresteerd na aanval op busje met collega’s verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top