HomeNieuwsEntertainmentCast van ‘Avengers’ houdt benefiet voor Joe Biden

Cast van ‘Avengers’ houdt benefiet voor Joe Biden

De cast van de Marvel-superheldensaga ‘The Avengers’ komt morgen bijeen voor een virtuele benefiet ten voordele van presidentskandidaat Joe Biden. Dat melden Amerikaanse media.

Zouden onder meer present tekenen: Don Cheadle, Scarlett Johansson, Chris Evans, Mark Ruffalo, Paul Rudd en Zoe Saldana. Ook Bidens running mate, Kamala Harris, zal van de partij zijn. Het initiatief voorziet onder de naam ‘Voters Assemble!’ in een vraag-antwoordgesprek en een virtueel onderonsje met fans. De broers Russo, regisseurs van ‘Avengers: Infinity War’, zullen het gebeuren in goede banen leiden.

Wie toegang wil krijgen tot de virtuele benefiet, die morgennacht om 0u45 Belgische tijd van start gaat, kan geld doneren aan het Joe Biden Victory Fund.

De voorbije weken heeft acteur Don Cheadle op sociale media meermaals opgeroepen om te stemmen voor Biden in de presidentsverkiezingen. Ook Mark Ruffalo, die eerder Bernie Sanders steunde, heeft openlijk zijn steun voor Biden uitgesproken. Op Instagram toonde  de acteur zich de voorbije weken vooral bezorgd over de klimaatproblematiek en haalde hij aan dat zijn land “kampioenen nodig heeft die voor de Green New Deal zullen vechten”.

Hollywood kiest kant van Biden

De benefiet toont eens te meer hoe Hollywood, en bij uitbreiding de Amerikaanse entertainmentindustrie, expliciet de kant van de Democratische presidentskandidaat kiest. Eerder hield de cast van de populaire Broadway-musical ‘Hamilton’ al een benefiet voor Biden.

Er zal dit jaar overigens geen enkele Marvel-superheld meer op het witte doek verschijnen. Disney heeft enkele weken geleden immers aangekondigd dat het al zijn geplande filmreleases voor dit jaar uitstelt wegens de coronacrisis.

Het bericht Cast van ‘Avengers’ houdt benefiet voor Joe Biden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels