HomeNieuwsEntertainmentBREAKING. Harvey Weinstein veroordeeld tot 23 jaar cel

BREAKING. Harvey Weinstein veroordeeld tot 23 jaar cel

De gevallen Amerikaanse filmmogul Harvey Weinstein is zonet wegens seksmisdrijven tot 23 jaar cel veroordeeld. Hij kon minimaal vijf jaar en maximaal 29 jaar gevangenisstraf krijgen.

De voormalige filmproducent arriveerde deze ochtend geboeid aan zijn rolstoel in de rechtbank van New York. Kort voor de uitspraak werd Weinstein aan het woord gelaten. «Ik maak me zorgen over dit land», zei hij. «We gaan nu door een crisis in ons land, die in wezen met mij is begonnen. Ik was het eerste voorbeeld en ondertussen werden al veel mannen beschuldigd van misbruik, iets wat ik denk dat niemand van ons heeft begrepen», ging hij verder.

Zwarte lijst

Volgens Weinstein heerst er «geen juiste sfeer» in de Verenigde Staten. «Iedereen staat op een soort van zwarte lijst. Ik had geen macht. Miramax was een klein bedrijf. Ik kon niet iedereen zwart maken», aldus de gevallen filmmogul nog.

Volgens Weinsteins advocaat heeft de filmproducent geen eerlijk proces gekregen. Weinstein werd afgelopen maand in New York door de jury schuldig bevonden aan aanranding en verkrachting. In Los Angeles loopt nog een andere zaak tegen hem.

#MeToo

De zaak rond de 67-jarige Harvey Weinstein betekende het begin van de #MeToo-beweging. Hij werd er door meer dan 80 vrouwen, waaronder enkele bekende actrices, van beschuldigd zijn macht als filmproducent misbruikt te hebben om meer dan honderd vrouwen binnen de filmwereld seksueel te misbruiken. Dat deed hij volgens de openbaar aanklager als “een roofdier”. Zelf heeft hij dat altijd ontkend: volgens hem waren de seksuele handelingen telkens met wederzijdse instemming.

Het bericht BREAKING. Harvey Weinstein veroordeeld tot 23 jaar cel verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels