HomeNieuwsEntertainment‘Blurred Lines’ levert Robin Thicke en Pharrell boete van bijna 5 miljoen...

‘Blurred Lines’ levert Robin Thicke en Pharrell boete van bijna 5 miljoen euro

In de rechtszaak over het copyright van het nummer ‘Blurred Lines’ is een vonnis uitgesproken. Robin Thicke en Pharrell, de mannen achter de superhit, moeten samen een bedrag van bijna 5 miljoen euro betalen aan de familie van Marvin Gaye. De rechter oordeelde dat ‘Blurred Lines’ verdacht hard leek op een nummer van de overleden soulzanger.

Van 2015 tot nu, zo lang heeft de copyrightzaak rond ‘Blurred Lines’ gelopen. Het was de familie van Marvin Gaye die drie jaar geleden een klacht indiende omdat ze vonden dat de megahit heel hard leek op ‘Got To Give It Up’ van de overleden soulzanger. De rechter gaf hen eerder al gelijk, maar tegen de uitspraak werd beroep aangetekend. Uiteindelijk werd de eerste uitspraak gevolgd, maar de boete die erbij hoort, werd wel afgezwakt.

Hele optelsom van betalingen

De rechter veroordeelde Robin Thicke en Pharrell tot een boete van 2.848.846,50 dollar (zo’n 2,5 miljoen euro). Bovendien moeten ze ook een deel van hun persoonlijke inkomsten overdragen. Voor Robin Thicke is dat 1.768.191,88 dollar (1,55 miljoen euro). Pharrell en zijn label moeten 357.630,96 dollar (zo’n 315.000 euro) betalen. Daarboven komt nog eens een achterstallige rente van enkele tienduizende euro’s en de verplichting om voortaan de helft van de opbrengsten uit de rechten van het nummer aan de familie af te staan.

Het bericht ‘Blurred Lines’ levert Robin Thicke en Pharrell boete van bijna 5 miljoen euro verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels