Vind ons op

Zita

Entertainment

Billie Eilish over Tourette Syndroom en tics: «Ik ben er ongelofelijk door in de war» (video)

In een openhartig interview met David Letterman op Netflix praat Billie Eilish uitgebreid over haar ervaring met het Syndroom van Gilles de la Tourette. De zangeres zegt dat ze vrede genomen heeft de stoornis. Al geeft ze ook toe dat de tics «erg vermoeiend» zijn: «Ik vind tics erg verwarrend, ik begrijp er niets van.»

In een nieuwe reeks op Netflix, ‘My Next Guest Needs No Introduction’, neemt de Amerikaanse tv-presentator David Letterman diepte-interviews af met de grootste sterren van de wereld. In de aflevering met Billie Eilish hebben ze het over roem en haar carrière, maar ook over hoe ze omgaat met het Syndroom van Gilles de la Tourette. Eilish kreeg de diagnose toen ze 11 jaar oud was, toen ze voor het eerste kleine tics ontwikkelde. Het syndroom is een neurologische stoornis die zich vooral uit in tics: ongecontroleerde bewegingen en/of geluiden.

Lachen

Tijdens het interview is te zien hoe de zangeres een tic krijgt, nadat de belichting kort even verandert. «Als je me lang genoeg filmt, ga je heel wat tics te zien krijgen», zegt ze wanneer Letterman ernaar polst. Hij vraagt of ze het een probleem vindt om er over te praten? «Het maakt mij niet uit. Het is erg vreemd, ik heb er nog nooit veel over gepraat.»

Niet iedereen weet dat Eilish gediagnosticeerd werd met het Tourette Syndroom, waardoor ze vaak onaangename reacties krijgt. «De meest voorkomende manier waarop mensen reageren, is dat ze beginnen te lachen. Ze denken dan dat ik grappig probeer te zijn. Ik voel me daar altijd ongelofelijk beledigd door», geeft ze toe.

@billieeilishgoldwing

billie talking abt her tourettes @billieeilish #fyp #foryou #foryoupage #billieeilish #netflix

♬ Sad Emotional Piano – DS Productions

Eilish wil graag open zijn over de tics. «Ik vind het heel fijn om er vragen over te beantwoorden, want het is heel erg interessant. En ik ben er ongelofelijk door in de war. Ik begrijp het niet.» De 20-jarige zangeres heeft intussen vrede genomen met haar Tourette Syndroom, maar ze voegt wel toe dat de tics voor haar «erg vermoeiend» zijn.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/billie-eilish-over-tourette-syndroom-en-tics-ik-ben-er-ongelofelijk-door-de-war-video

Meer in Entertainment

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top