HomeNieuwsEntertainmentBijna 200 Amerikanen op één week tijd ziek door e-sigaretten

Bijna 200 Amerikanen op één week tijd ziek door e-sigaretten

Na de Amerikaanse voedselwarenautoriteit FDA (Food and Drug Administration) is nu ook de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC (Centers for Disease Control and Prevention) een diepgravend onderzoek begonnen naar de ingrediënten van e-sigaretten. Tot nu toe lijden 1.479 mensen aan een mysterieuze longaandoening die door vapen wordt veroorzaakt, meldt CNN.

Het CDC zegt dat er in de afgelopen week bijna 200 mensen slachtoffer zijn geworden van een longaandoening door het gebruik van een e-sigaret. Het aantal patiënten is sinds het begin van deze gezondheidscrisis gestegen van 1.299 mensen naar 1.479, zegt een expert. Volgens de gezondheidsdienst is de stijging een teken dat de oorzaak van de mysterieuze longaandoening nog niet gevonden is.

Specialisten van de CDC willen daarom in de komende maanden intensief onderzoek verrichten op de vloeistoffen in e-sigaretten. Daarnaast zal de gezondheidsdienst proeven uitvoeren op longweefsel en lichaamsvloeistoffen die zijn weggenomen bij zieke patiënten.

THC

Vorige week onthulde het CDC dat bijna 8 op 10 mensen die ziek worden van vapen een e-sigaret hebben gebruikt die THC bevat, de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis. Toch waarschuwt de gezondheidsdienst voor overhaaste conclusies. “Een aantal patiënten gebruikten enkel e-sigaretten met nicotine, dus de kans is groot dat er meer dan één stof aan de bron ligt van deze longziekte”, zegt een onderzoeker van het CDC.

Advies

De CDC adviseert om voorlopig geen e-sigaretten te kopen met THC als actief ingrediënt. Wie toch wil vapen, moet koste wat het kost vermijden om e-sigaretten op de zwarte markt of van straatverkopers te kopen. Ook waarschuwt het CDC vapers om nooit te knoeien met de vloeistoffen en onderdelen van een e-sigaret.

Volgens het gezondheidsinstituut kan je enkel veilig ontwennen van een nicotineverslaving door het gebruik van nicotinevervangers zoals kauwgom en pleisters.

Het bericht Bijna 200 Amerikanen op één week tijd ziek door e-sigaretten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels