HomeNieuwsEntertainment‘BGT’-jurylid Amanda Holden filmt eigen borstonderzoek: “Hoop dat dit vrouwen kan inspireren”...

‘BGT’-jurylid Amanda Holden filmt eigen borstonderzoek: “Hoop dat dit vrouwen kan inspireren” (video)

‘Britain’s Got Talent’-jurylid Amanda Holden heeft haar eigen mammografie gefilmd om het belang van een borstonderzoek in de kijker te zetten.

Maar liefst 1 op de 8 vrouwen krijgt ooit in haar leven te maken met borstkanker. Het goede nieuws is dat je door regelmatig je borsten te laten onderzoeken er erg vroeg bij kan zijn en de kans op genezing bijgevolg aanzienlijk stijgt.

Helft vrouwen (her)kent symptomen niet

De Britse (radio)presentatrice Amanda Holden (49) onderging onlangs zelf een borstonderzoek en filmde het gebeuren. “Mijn borsten halen de voorpagina’s blijkbaar om de gekste redenen, dus ik hoop dat dat vandaag verandert. Ik ga mijn eigen mammografie filmen om te benadrukken dat 1 op de 8 vrouwen geconfronteerd wordt met borstkanker. Het is verontrustend dat de helft van de vrouwen de eerste tekenen van de ziekte niet (her)kennen.”

Beter voorkomen dan genezen

“Door regelmatig een mammografie te laten nemen kan je er vroeg bij zijn. Zo kan je eventuele aandoeningen van je borsten detecteren tot drie jaar voordat je er zelf iets van merkt. Voor mij was de mammografie snel en makkelijk. En het redde mogelijk mijn leven. Ik hoop dat dit heel wat vrouwen kan inspireren om zich ook te laten nakijken. Beter voorkomen dan genezen”, schrijft ze op Instagram.

Het bericht ‘BGT’-jurylid Amanda Holden filmt eigen borstonderzoek: “Hoop dat dit vrouwen kan inspireren” (video) verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels