HomeNieuwsEntertainmentBab Buelens toont litteken op haar buik: «Het vraagt moed om dat...

Bab Buelens toont litteken op haar buik: «Het vraagt moed om dat te laten zien» (foto)

Bab Buelens poseert op Instagram trots met haar litteken duidelijk in beeld. Ze krijgt er veel lof voor, onder meer van stylist Jody Van Geert. «Imperfecties maken je vaak juist mooi», klinkt het.

Bij Bab Buelens (27) werd vorig jaar een zeldzame aandoening vastgesteld: NCS, ofwel: het notenkrakersyndroom. Daarbij zit de ader van de linkernier gekneld zit tussen de aorta en de bovenste darmslagader, wat behoorlijk pijnlijk kan zijn. Daarom ging ze in november onder het mes, met succes.

Bikinicollectie

Het gevolg is dat de voormalige ‘Familie’-actrice een groot litteken op haar buik heeft. Verbergen doet ze het echter niet. Integendeel, ze deelde op Instagram een foto waarop haar litteken duidelijk te zien is. Ook op de foto’s waarin ze poseert voor haar eigen swimwearcollectie camoufleert ze het litteken niet.

Geen verrassing

Stylist Jody Van Geert bewondert haar daar enorm voor. «Bab is no-nonsense, zij stáát ergens voor. Ze is heel direct, op een toffe manier. Bab is van het te nemen of te laten-principe. Ik heb verschillende keren met haar samengewerkt, en ze is altijd uiterst professioneel. Ja, ze heeft een heel fijne attitude. Het is voor mij niet echt een verrassing dat ze nu haar litteken toont. Want Bab Buelens is écht», vertelt hij in TV Familie.

Herkenbaarheid

Volgens hem is het belangrijk dat rolmodellen duidelijk maken dat het helemaal oké is om te tonen wie je écht bent. «Imperfecties maken je trouwens vaak juist mooi, al vraagt het moed om zoals Bab nu doet – je litteken aan de buitenwereld te tonen. Als stylist merk ik wel dat vrouwen nu vooral op zoek zijn naar herkenbare rolmodellen. Neem nu Jitske Van de Veire en make-upartieste Sabine Peeters. Zij krijgen bagger naar hun hoofd geslingerd, maar voor veel mensen bieden ze juist hoop. Door gewoon te zijn wie ze zijn, houden ze de maatschappij een spiegel voor en dagen ze de heersende normen uit. Ik vind het fantastisch dat ook Bab Buelens daarin nu mee het voortouw neemt. Haar collectie bij Etam is bovendien knap, net als Bab zelf!», besluit hij.

Instagram Stories / @babmjb

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/bab-buelens-toont-litteken-op-haar-buik-het-vraagt-moed-om-dat-te-laten-zien-foto

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels