HomeNieuwsEntertainmentAnn Van den Broeck geeft update over haar strijd tegen kanker: «Op...

Ann Van den Broeck geeft update over haar strijd tegen kanker: «Op mottige dagen vloeien er genoeg traantjes»

Musicalactrice Ann Van den Broeck heeft op Instagram een stand van zaken gegeven over haar behandeling tegen borstkanker. «De bijwerkingen steken meer en meer de kop op», klinkt het.

In augustus deelde Ann Van den Broeck mee dat ze aan borstkanker lijdt. De 45-jarige zangeres startte meteen een behandeling met chemotherapie. De eerste fase heeft ze inmiddels goed doorstaan, maar de tweede lijkt iets lastiger te zijn. «In vergelijking met de 12 taxol chemo’s is deze AC reeks iets pittiger. De vermoeidheid is onvoorspelbaarder en bijwerkingen steken meer en meer de kop op. Na de eerste AC was ik behoorlijk misselijk. Ik leerde nieuwe grenzen kennen. Qua eten ontdekte ik stilaan wat ik hoeveel en wanneer kon eten. Nu gaat het redelijk goed. Mijn agenda is leeg en ik rust wanneer ik er nood aan heb. Ik blijf ook wandelen, niet altijd van harte, maar het doet me telkens weer deugd», schrijft ze op Instagram.

Einde van chemotherapie in zicht

Mede door de steun van haar familie en vrienden – én af en toe een traantje – blijft ze hoopvol. «Soms zeggen mensen me: je móet niet sterk zijn, hé. Wees gerust. Op mottige dagen vloeien er genoeg traantjes. Maar ik haal veel energie uit bezoekjes van vrienden en familie. Een fijn gesprek, een wandelingetje, dikke knuffels, lekkere soep, de apotheker die mijn spullen voor de deur afzet, mijn moeder die poetst terwijl ik slaap… Nog eentje… NOG ÉÉNTJE van die AC cocktail (als alles goed blijft gaan). Het is vaak pittig, en ik zal zo blij zijn dat ik die chemo alvast kan afvinken. Keep you posted!», besluit ze.

Instagram CkBW7GQIiVS


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/ann-van-den-broeck-geeft-update-over-haar-strijd-tegen-kanker-op-mottige-dagen-vloeien-er-genoeg-traantjes

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels