HomeNieuwsEntertainmentAnimatieserie ‘The Simpsons’ wordt beschuldigd van racisme

Animatieserie ‘The Simpsons’ wordt beschuldigd van racisme

Indiase kijkers zijn niet tevreden over de manier waarop tekenfiguur Apu in ‘The Simpsons’ wordt neergezet. Volgens hen is er sprake van racisme. Een verwoede poging van de makers om deze fout recht te zetten, heeft niet mogen baten. 

De ontevredenheid over Apu begon vorig jaar toen de komiek Hari Kondabolu een documentaire maakte met de titel: ‘Het probleem is Apu’. Kondabolu stoorde zich enorm aan hoe de Indiase kruidenier werd neergezet in de serie. “Zijn dikke accent en nederigheid werken alleen maar pesterijen in de hand”, aldus Kondabolu.

Tegenreactie

De makers van ‘The Simpsons’ zijn duidelijk niet ongevoelig voor de kritiek en besloten dan maar een aflevering te maken die dit euvel zou verhelpen. In ‘No Good Read Goes Unpunished’ leest Marge een boek voor aan Lisa en merkt de moeder op dat deze bol staat van de clichés en racistische opmerkingen. Waarop Lisa haar van een repliek dient en zegt: “Dus alles wat tien jaar geleden werd geprezen en niet-beledigend was, is nu politiek incorrect?” Vervolgens kijkt ze naar een foto waarop staat: maak je niet druk.

Gechoqueerd 

Kijkers zijn niet onder de indruk van de verzoeningspoging van producent Al Jean en zijn team. Lisa wordt beschouwd als het geweten van de serie, met haar apathische reactie geeft ze de indruk dat het eigenlijk allemaal niet zo erg is. Twitteraars waren er als de kippen bij om hun ongenoegen te uiten.

Het bericht Animatieserie ‘The Simpsons’ wordt beschuldigd van racisme verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels