HomeNieuwsEntertainmentAn Lemmens slachtoffer van fake news: “Nee, ik ben niet ontslagen door...

An Lemmens slachtoffer van fake news: “Nee, ik ben niet ontslagen door VTM”

Een dubieuze Facebookpagina heeft fake news over An Lemmens de wereld ingestuurd. De presentatrice waarschuwde dinsdagmiddag op haar Instagram voor de onwaarheden.

Het valse bericht werd verspreid door de Facebookpagina Nail-icious. Daarin werd beweerd dat An Lemmens ontslagen zou zijn bij ‘The Voice’. “Een van de populairste Belgische tv-sterren werd ontslagen door de zender omdat ze de regels van haar contract geschonden had toen ze aankondigde dat…”, viel er te lezen.

Bedoeld om bankrekening te plunderen

De 38-jarige presentatrice maakte een screenshot van de Facebookpost en plaatste die op haar Instagram. “Neen, ik ben niet ontslagen door VTM. Neen, ik verkoop geen huidverzorgingsproducten. Dit is een malafide organisatie die mijn naam en foto misbruikt en vals nieuws post om onwetende mensen hun bankrekening te plunderen. Als je dergelijke berichten ziet passeren op Facebook, klik dan NIET op de link om het bericht te lezen, maar rapporteer het als misbruik of fake news door op de 3 puntjes rechtsbovenaan te klikken. Dankjewel”, schreef ze.

Geen alleenstaand geval

An Lemmens is niet de enige bekende Vlaming die met dergelijke praktijken te maken krijgt. Onlangs diende Evi Hanssen nog een klacht in bij de politie nadat er fake news over haar verspreid werd door een malafide website. Zo werd er onder meer beweerd dat ze ontslagen zou zijn door de Nederlandse omroep NPO 1 omdat ze andere schoonheidsproducten gebruikte dan diegene die de omroep voorstelde.

Het bericht An Lemmens slachtoffer van fake news: “Nee, ik ben niet ontslagen door VTM” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels