HomeNieuwsEntertainmentAl 50.000 bezoekers voor ‘Girl’

Al 50.000 bezoekers voor ‘Girl’

Tijdens zijn eerste week in de Belgische bioscopen zijn er al 50.000 mensen gaan kijken naar ‘Girl’, het filmdebuut van Lukas Dhont. Daarmee bekleedt de film nationaal de derde plaats in de box office. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

In Brussel staat ‘Girl’ zelfs op kop. Volgens het VAF is het ‘zeer uitzonderlijk’ dat een Belgische film, en zeker een debuut, zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië sterk scoort. En het is ook opmerkelijk dat de film zowel sterk draait in de multiplexbioscopen als in de arthouses.

Vorige week raakte bekend dat de film van Lukas Dhont in Frankrijk de meeste succesvolle openingsweek ooit kende voor een Vlaamse film. De film gaat daar in de richting van de 200.000 bezoekers.

Internationale bekroning

Sinds de wereldpremière in Cannes, waar ‘Girl’ bekroond werd met vier prijzen waaronder de Caméra d’Or voor beste debuut, is de film bezig aan een stevige internationale festivalcarrière, met selecties voor de festivals van onder meer Karlovy Vary, Telluride, Toronto, San Sebastián, Londen en Zürich. De teller van internationale filmprijzen klimt stilaan naar de twintig.

Ook het eerder deze maand uitgebrachte ‘Niet schieten’ van Stijn Coninx blijft het goed doen. Samen met ‘Girl’ stond de film het voorbije weekend in Vlaanderen in de top drie van best bezochte films in de bioscoop.

Het bericht Al 50.000 bezoekers voor ‘Girl’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels