HomeNieuwsEntertainmentActiviste diep ontgoocheld door pijnlijke fout van Vogue Magazine

Activiste diep ontgoocheld door pijnlijke fout van Vogue Magazine

De Amerikaanse journaliste en activiste Noor Tagouri was zo fier dat ze in het februarinummer van Vogue verscheen, tot ze zag dat ze verward werd met iemand anders. En laat dat probleem nu nét zijn waar ze al jarenlang tegen vecht.

Het Amerikaanse magazine Vogue publiceerde in het februarinummer een foto van de 24-jarige Noor Tagouri, die al jaar en dag vecht tegen misidentificatie van minderheden. Groot was haar teleurstelling toen ze bij haar foto de naam van de Pakistaanse actrice Noor Bukhari zag staan. Erg zonde, want voor haar was het een droom om in haar favoriete magazine te verschijnen.

(Lees verder onder het filmpje)

View this post on Instagram

I’m SO heartbroken and devastated. Like my heart actually hurts. I’ve been waiting to make this announcement for MONTHS. One of my DREAMS of being featured in American @VogueMagazine came true!! We finally found the issue in JFK airport. I hadn’t seen the photo or the text. Adam wanted to film my reaction to seeing this for the first time. But, as you can see in the video, I was misidentified as a Pakistani actress named Noor Bukhari. My name is Noor Tagouri, I’m a journalist, activist, and speaker. I have been misrepresented and misidentified MULTIPLE times in media publications – to the point of putting my life in danger. I never, EVER expected this from a publication I respect SO much and have read since I was a child. Misrepresentation and misidentification is a constant problem if you are Muslim in America. And as much as I work to fight this, there are moments like this where I feel defeated.

A post shared by Noor Tagouri نور التاجوري (@noor) on

Diep teleurgesteld

Een grote domper op de feestvreugde, en die frustratie schreef ze van zich af op Instagram. “Dit doet echt pijn. Ik heb maandenlang uitgekeken naar mijn publicatie. Een van mijn dromen was te verschijnen in de Amerikaanse Vogue, en hij kwam nu uit. Met de verkeerde naam… Ik ben meerdere malen ten onrechte verkeerd geïdentificeerd geweest in mediapublicaties. Ik had dit nooit verwacht van een blad dat ik zo respecteer en al lees sinds ik kind ben. Misidentificatie is een structureel probleem als je moslim bent in Amerika. En hoezeer ik dit ook probeer aan te kaarten, op momenten zoals deze voel ik me verslagen”, klinkt het.

Pijnlijke misstap

Het prestigieuze magazine bood ondertussen haar excuses aan en heeft het over een pijnlijke misstap. “We willen onze oprechte excuses aanbieden voor deze grote fout. We waren erg blij met de kans die we kregen om Tagouri te fotograferen en zo een licht te werpen op het belangrijke werk dat ze doet. Om haar vervolgens verkeerd te identificeren is een pijnlijke misstap. We begrijpen ook dat verkeerde identificatie vaak voorkomt in de media, vooral onder niet-blanke mensen. We zullen proberen om voorzichtiger en zorgvuldiger te zijn in ons werk en we verontschuldigen ons voor eventuele benardheid die dit heeft veroorzaakt voor Tagouri en Bukhari’, aldus Vogue.

Het bericht Activiste diep ontgoocheld door pijnlijke fout van Vogue Magazine verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels