HomeNieuwsCreëer een moderne en stijlvolle overkapping met deze inrichtingstips

Creëer een moderne en stijlvolle overkapping met deze inrichtingstips

Steeds vaker verlengen Belgen hun leefruimte thuis met behulp van een overkapping. Het is namelijk met name sinds de pandemie het geval dat we massaal in zijn gaan zien wat de buitenlucht en meer ‘eigen’ buitenruimte met onze gezondheid doet. Met zo’n aanbouw kun je vrijwel jaarrond buiten zitten, helemaal wanneer je ook nog investeert in een extern verwarmingselement.

Tegenwoordig is een overkapping niet alleen meer een functionele ruimte, maar een verlengstuk van je huis. Dat betekent dat je ook daar kunt gaan voor een combinatie van functionaliteit en stijl. In andere woorden: richt de ruimte onder de overkapping sfeervol in wanneer je er veel gebruik van maakt. In dit artikel geven we je enkele tips voor een moderne en stijlvolle buitenruimte.

Richt de buitenruimte onder de overkapping natuurlijk in

Wat bijvoorbeeld heel goed past bij een buitenruimte onder de overkapping is een natuurlijke inrichting. Op die manier combineer je het buitenleven heel goed met de externe leefruimte, omdat je ervoor zorgt dat ze zo echt in elkaar overvloeien. Maak bijvoorbeeld gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, marmer en bamboe om een natuurlijke sfeer te creëren. Ook rotan is een heel mooi, natuurlijk materiaal dat goed past onder een overkapping. 

Ga bijvoorbeeld voor tuinmeubels van bamboe, rotan of hout en plaats deze onder de overkapping. Wat betreft de kleuren van bijvoorbeeld stoel- en bankkussens is het een aanrader om voor natuurlijke tinten te gaan, zoals donkergroen, terracotta en beige. Een natuurlijke uitstraling maak je uiteraard af met veel planten en bloemen. Extra tip: er zijn steeds meer kunstplanten te koop die heel realistisch lijken. Zo heb je ook in de winter een groene overkapping.

Ga voor een minimalistische stijl onder je overkapping

Een natuurlijke en sfeervolle inrichting past heel goed bij verschillende soorten huizen, zoals een woning met een landelijke sfeer of een meer bohemian vibe. Beschik je echter over een moderne woning en ben je op zoek naar eenzelfde soort sfeer voor de overkapping? Dan is een minimalistische inrichting van de buitenruimte een goed idee. Kies hierbij voor strakke lijnen en eenvoudige vormen in zowel de meubels als de decoratie in rustige en strakke tinten, zoals wit, beige en grijs.

Wat betreft meubels gaat het ook om het principe: less is more. Natuurlijk mag je wel uitpakken met mooie en stijlvolle loungemeubels, maar ga het liefst voor slanke, eenvoudige meubels in neutrale kleuren in plaats van voor bombastische meubels die heel kleurrijk zijn. Hang een of twee moderne lampen op en ga voor een strakke elektrische haard op tafel. Zo maak je een hele rustige, moderne buitenplek waar je volledig tot rust kunt komen. Hoe fijn is dat?

Innovatieve meubels zijn helemaal hip voor buitenruimte

Heb je geen voorkeur voor een bepaalde stijl, maar wil je wel weten hoe je een buitenruimte onder een overkapping op de juiste manier inricht? Wie weet zijn de innovatieve (buiten)meubels die momenteel helemaal hip en happening zijn dan iets voor jou. Er zijn namelijk talloze moderne meubels te koop die speciaal zijn ontworpen en ontwikkeld voor buitenruimtes, zoals de ruimte onder een veranda. Denk bijvoorbeeld alleen al aan al die te gekke modulaire banken die je precies zo kunt samenstellen zoals jij dat wil. Je kunt er een lange bank van maken of juist gaan voor meerdere loungestoelen per bankdeel.

Tegelijkertijd wordt er steeds vaker gekeken naar meubels die ruimtebesparend zijn, zodat je optimaal kunt genieten van de ruimte die je onder je overkapping hebt. Hierbij biedt een inklapbare eettafel bijvoorbeeld de mogelijkheid om lekker te eten met veel mensen, maar ook om buiten overdekt te sporten als je dat wil. En wat dacht je van een inklapbare bar onder je overkapping? Het combineren van diverse functies maakt je overkapping praktisch, modern en veelzijdig.

Overige tips voor het inrichten van je overkapping

Met de bovenstaande tips is het mogelijk om je overkapping modern en stijlvol in te richten. Hierbij zijn er nog een paar handige tips die je bij iedere stijl of iedere smaak goed kunt gebruiken:

  • Denk altijd goed na over de indeling van de ruimte en zorg voor een logische verdeling van verschillende zones. De buitenruimte onder een overkapping kan op diverse manieren worden ingedeeld, bijvoorbeeld met een buitenkeuken en een zitgedeelte.
  • Kies voor goede verlichting die je zelf kunt aanpassen in kleur en warmte. Daarmee bepaal je zelf de sfeer onder de overkapping en beschik je over fellere verlichting als je dat nodig hebt.
  • Vergeet ook niet om voor een fijne persoonlijke touch te gaan. Denk aan het toevoegen van kunst, tuindecoraties en andere accessoires die jouw persoonlijkheid en smaak onder de overkapping weerspiegelen. Daarmee maak je de ruimte uniek en persoonlijk.

Foto: Pexels

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels