HomeNieuws4 goede keuzes voor een eerste auto

4 goede keuzes voor een eerste auto

Een eerste auto is altijd een spannend moment. Je kan je eerste auto al kopen van zodra je je voorlopig rijbewijs op zak hebt, maar dan moet het verzekeringscontract wel op een ander zijn naam staan. Of je kan wachten tot je je definitief rijbewijs hebt en pas nadien je eerste auto kopen. In ieder geval zal je eerste wagen niet te zwaar of te duur mogen zijn of je betaalt je blauw aan verzekeringen. Bovendien is klein en compact sowieso een voordeel voor de beginnende chauffeur.

Tweedehandsauto kopen bij een erkende dealer

In de eerste plaats kan je een tweedehands auto kopen. Het grootste voordeel van tweedehands is natuurlijk het prijskaartje, maar let wel goed op. Kies zeker voor een auto die qua veiligheid goed scoort. Als je de auto ook wil gebruiken voor je rijbewijs, geef je best de voorkeur aan een manuele versnellingsbak. Anders behaal je enkel je rijbewijs voor een automaat en kan je later niet alsnog met een manuele versnellingsbak rijden. Kies bij voorkeur voor een professionele verkoper zodat je toch minimum één jaar garantie krijgt. Weet dat er bovendien ook programma’s met uitgebreidere garanties bestaan. Bij My Way-concessiehouders is dit bijvoorbeeld het geval. Hier kan je ook de garantie verlengen.

Volkswagen Up!

Als je toch voor nieuw gaat, is de Volkswagen up! een goede keuze. Het is een kleine stadsauto van worstenfabrikant Volkswagen. De Volkswagen up! beschikt ondanks het compacte formaat toch over behoorlijk veel ruimte. Bij de basisuitvoering reken je op vijf manuele versnellingen en 65 pk. Het is dus niet de krachtigste keuze, maar het staat zeker zijn mannetje en zo loopt de verzekering niet te hoog op. Voor de standaarduitvoering betaal je € 14.490 euro, wat bij een klassieke financiering op vijf jaar zo’n 250 euro per maand is. Hierdoor is het een ideale startersauto. Qua veiligheid scoort de Volkswagen up! overigens behoorlijk goed, of toch wat de inzittenden betreft. Ten opzichte van zwakke weggebruikers is het volgens Euro NCAP wat minder rooskleurig.

Seat Ibiza

De Seat Ibiza is natuurlijk een echte klassieker. Het is een goede stadswagen met een laag verbruik en een pienter ontwerp. Zowel vanbinnen als vanbuiten oogt de Seat Ibiza mooi en modieus, onder meer dankzij de meerkleurige verlichting. De Seat Ibiza met standaarduitrusting heeft een aanbevolen catalogusprijs van 15.500 euro. Je rekent daarbij op vijf versnellingen en 80 pk. Voor die prijs komt de Seat Ibiza in de puurrode standaardkleur, maar tegen een meerprijs is een andere soft- of metaalkleur mogelijk.

Renault Twingo Life

Voor wie op zoek is naar een echte prijsvechter is er de Renault Twingo Life. Het is een kleine hatchback met achterwielaandrijving, waardoor het wel heel plezierig rijdt. Tegelijkertijd valt het qua kofferruimte (219 liter) best goed mee. In zijn benzine-uitvoering heeft het een vanafprijs van 11.975 euro en een vermogen van 65 pk. Het verbruik ligt met 4,4 liter per 100 kilometer betrekkelijk laag. Verder spreekt de draaicirkel van 4,30 meter in het voordeel van de stadschauffeur die ook nauwe parkeerruimtes maximaal wil benutten. Bij klassieke financiering betaal je gedurende zestig maanden zo’n 210 euro per maand, wat het zeker een goede keuze maakt voor de starter.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels