HomeNieuwsBizarZwitsterse straaljagers geven show bij verkeerd dorp

Zwitsterse straaljagers geven show bij verkeerd dorp

Langenbruck is een klein plaatsje in het noorden van Zwitserland met nog geen duizend inwoners. Die keken zondag enorm uit naar een grote vliegtuigshow van de Patrouille Suisse boven het dorp, maar ze kregen helaas niets te zien.

Dat was niet omdat de Patrouille Suisse, het demonstratieteam van de Zwitserse luchtmacht, op het laatste moment besloot de show af te gelasten. De piloten gaven wel degelijk het beste van zichelf, alleen deden ze dat boven het verkeerde dorp.

Het ruim twee keer zo grote Mümliswil, dat even ten westen van Langenbruck ligt, werd wel getrakteerd op de show. Daar keek men raar op, omdat er net een jodelfestival aan de gang was. De tenten die bij het festival hoorden, deed de piloten vermoeden dat ze daar moesten zijn.

Honderdste verjaardag

In Langenbruck vierde men de honderdste sterfdag van de Zwitserse luchtvaartpionier Oskar Bider. Die had gepaard moeten gaan met de vliegtuigshow, maar die bleef dus achterwege. De straaljagers zijn niet uitgerust met een navigatiesysteem, dus konden de piloten het dorpje niet terugvinden. Inmiddels heeft het Zwitserse ministerie van Defensie zijn excuses aangeboden.

Bron: Metro Nederland

Het bericht Zwitsterse straaljagers geven show bij verkeerd dorp verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels