HomeNieuwsBizarZwaarlijvige egel opgenomen in dierenkliniek

Zwaarlijvige egel opgenomen in dierenkliniek

Staat minder eten en meer bewegen op jouw lijstje met goede voornemens? Dan ben je niet alleen. De Israëlische egel Sherman werd opgenomen in een dierenkliniek omdat hij dringend moet afvallen om te kunnen overleven in het wild.

Momenteel is het beest zo dik dat hij zich nauwelijks kan verplaatsen en/of kan oprollen bij gevaar. De egel werd enkele maanden geleden al binnengebracht in het ziekenhuis omdat hij zich amper kon bewegen en met moeite kon stappen.

Omdat het medisch team verder geen kwaaltjes kon vinden, besloten ze om hem een streng dieet en een gepersonaliseerd trainingsprogramma voor te schrijven. En met succes, want sinds zijn aankomst in het dierenziekenhuis verloor de egel al 120 gram. Hij weegt nog steeds anderhalve kilo, maar als hij goed op schema blijft zou hij tegen de zomer opnieuw vrolijk en vrij kunnen rondhuppelen in de natuur.

Geen uitzondering

Volgens de verzorgers van het ziekenhuis is Sherman al lang geen uitzondering meer. “Egels hebben veel te gemakkelijk toegang tot eten”, klinkt het. “In de openbare parken en woonwijken doen ze zich te goed aan eten dat wordt achtergelaten voor katten”. Maar hoe zwaarder een egel wordt, hoe moeilijker het dier zich kan verplaatsen. Daardoor loopt het een groter risico om het slachtoffer te worden van roofdieren of van het verkeer.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels