HomeNieuwsBizarAustraliër dobberde honderd dagen op zee in een zelfgemaakte boot

Australiër dobberde honderd dagen op zee in een zelfgemaakte boot

De Amerikaanse kustwacht heeft voor de kust van Hawaï een Australische man gered die al honderd dagen op zee ronddobberde in een zelfgemaakte boot.

De 62-jarige man was onderweg van Panama naar Australië, maar door de hevige wind was hij van zijn koers afgeweken en in Hawaïaanse wateren terechtgekomen.

Hij wilde de tocht van meer dan 14.000 kilometer afleggen met een 9 meter lang schip dat geen motor of communicatieapparatuur aan boord had. Volgens de Amerikaanse kustwacht waren zijn zeilen bovendien in een slechte staat.

Problemen

Zondagnamiddag alarmeerde de man 6 kilometer voor de kust van Maui, op meer dan 8.000 kilometer van zijn vertrekpunt Panama, een passagiersschip, omdat hij er niet in slaagde de haven te bereiken.

Hij leek bij zijn redding gedesoriënteerd, aldus de kustwacht. «Gedesoriënteerd zijn terwijl je op zee bent zonder communicatiemiddelen, kan dodelijk zijn als niet snel opgetreden wordt», aldus een officier van de kustwacht van Maui, Jacob Schlereth. «We feliciteren de goede Samaritaan die opmerkte dat er problemen waren en de autoriteiten heeft verwittigd.»

De Amerikaanse douane zal de man ondervragen vooraleer hij zijn reis voortzet.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels