HomeNieuwsBizarZoveel spinnen eten we echt in onze slaap

Zoveel spinnen eten we echt in onze slaap

De bewering dat elke mens gemiddeld acht spinnen per jaar verorbert, klinkt velen vast bekend in de oren. Voor eens en voor altijd: is dit een feit of een fabel?

Het wetenschappelijke magazine Scientific American verrichte enkele jaren geleden onderzoek naar dit fenomeen. De onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat het vrijwel onmogelijk is dat mensen tijdens hun slaap spinnen oppeuzelen. Je kan dus op je beide oren slapen.

Verklaringen

Maar liefst drie wetenschappelijke verklaringen tonen aan dat de bewering klinkklare onzin is. Allereerst zijn spinnen koudbloedig, ze nemen dus de temperatuur van de omgeving aan. In de slaapkamer is het doorgaans 16° C, terwijl een mens meestal een temperatuur heeft van 36° C. Het temperatuursverschil is dus te groot voor de spin. Bovendien zijn de dieren gevoelig voor trillingen. Ze blijven dus liever uit de buurt van grote, slapende wezens. Ten slotte verlaten spinnen zelden hun web. Wanneer ze dat toch doen, is dat maar om één reden, namelijk om op een prooi te jagen. Geen nood, voor de achtpotige diertjes zijn mensen geen prooi.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels