HomeNieuwsBizarZonnebloemkwekerij moet velden sluiten door opdringerige selfiezoekers

Zonnebloemkwekerij moet velden sluiten door opdringerige selfiezoekers

Een boerderij in het Canadese Ontario sluit voortaan de deuren voor bezoekers. Het bedrijf kweekt zonnebloemen, maar de planten raken beschadigd door de vele amateurfotografen op zoek naar het perfecte beeld. De kans bestaat dat de boerderij voor altijd gesloten zal blijven voor het grote publiek.

Barry Bogle, de eigenaar van de Bogle Seeds boerderij in Ontario, heeft er een horrorweekend opzitten. Zijn bedrijf werd overspoeld door mensen die op zoek waren naar zijn uitgestrekte velden vol bloeiende zonnebloemen en hun gele pracht. Maar die toestroom bracht heel wat verkeerschaos met zich mee en zorgde voor schade aan de planten. Daarom sluit de boerderij voortaan de deuren voor bezoekers.

This sunflower farm added some sunshine to our Wednesday. Here’s to local adventures!!  . Edit: We are so sad that Bogle Seeds had to close indefinitely last weekend. We visited at a quiet time, paid our fair admission, and followed directions from the wonderful staff. Unfortunately, several weekend tourists were not as kind. Here’s your reminder to treat every place you visit as your own home so wonderful places like this do not get ruined. Do not trespass, litter, or otherwise ruin places that families open to passers by. Thanks to the Bogle family for the beautiful experience. Our hearts go out to you. . #livelovecanada #aspynovardpresets #bogleseeds #sunflower #sunflowerfield #freepeople #freepeopleme #canoncanada

A post shared by Josh & Tash (@weebeeadventures) on

“De mensen kwamen van alle kanten en zwermden uit over alle delen van onze boerderij. We hadden geen enkele controle meer”, vertelt Bogle aan de Canadese nieuwsdienst CTV. “Daarom zijn we gesloten voor de rest van het jaar en we hebben niet de intentie om onze deuren ooit nog te openen.”

Politie moet snelweg afsluiten

De toestroom van amateurfotografen was zo groot dat het voor heel wat verkeershinder zorgde op de naburige snelweg. De politie moest eraan te pas komen en sloot de weg volledig af. “Het was eigenlijk een flashmob, maar dan met auto’s. De Highway 6 zat over 4 kilometer volledig vast”, aldus Bogle.

Daarnaast brachten de bezoekers ook schade toe aan de planten van het bedrijf. “Ze gingen heel diep de velden in. Ik heb een aantal zonnebloemen gezien waarvan de steel gebroken was en die op de grond lagen.” Hoewel de boerderij nu gesloten is voor fotografen, plant Bogle zijn bedrijf wel opnieuw open te stellen voor mensen die er vogelzaad en andere spullen willen komen kopen.

Het bericht Zonnebloemkwekerij moet velden sluiten door opdringerige selfiezoekers verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels