HomeNieuwsBizarZo ziet het ‘perfecte’ mensenlijk lichaam eruit

Zo ziet het ‘perfecte’ mensenlijk lichaam eruit

De Britse fysisch antropoloog Alice Roberts heeft een model gemaakt van het perfecte menselijk lichaam. Het resultaat moet de ultieme mens voorstellen en is volgens wetenschappers het beste wat evolutie of gentechnologie ooit zouden kunnen bereiken. 

De mens heeft sinds de prehistorie een grote evolutie doorgemaakt, maar we zijn er niet enkel op vooruit gegaan. Hier en daar hebben we ook een aantal minder ideale kenmerken opgepikt, zoals een smaller bekken. Fysisch antropoloog Alice Roberts maakte samen met een team van het London Science Museum een ultieme versie van de mens. Het lichaam bevat onder andere vleesmuisoren om beter te horen en een kangoeroebuidel om onze baby’s in te dragen.

Reptielachtige huid

Roberts creëerde de supermens naar aanleiding van het nieuwe Britse programma ‘Can Science Make Me Perfect?’. Ze heeft zich daarvoor geïnspireerd op enkele dierlijke eigenschappen. “Mijn supermens heeft onder andere een beter hart met meer slagaders, efficiëntere longen en een reptielachtige huid die schadelijke ultraviolette stralen blokkeert. Daarnaast heb ik wendbaarheid ingeruild voor snelheid door de benen en voeten te veranderen”, vertelt ze aan The Daily Mail.

Het bericht Zo ziet het ‘perfecte’ mensenlijk lichaam eruit verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels