HomeNieuwsBizarZeldzame roze diamant geveild voor 44 miljoen euro

Zeldzame roze diamant geveild voor 44 miljoen euro

De ‘Pink Legacy’, een zeldzame roze diamant, is verkocht tijdens een veiling in de Zwitserse stad Genève. Het juweel ging de deur uit voor zo’n 50 miljoen Zwitserse frank (ruim 44 miljoen euro) bij het veilingshuis Christie’s. 

De ‘Pink Legacy’ is een roze diamant van iets minder dan negentien karaat. Kenners beschouwen het juweel als uiterst ongewoon vanwege zijn gewicht, verzadiging en gelijkmatige roze kleur. Slechts één op de 100.000 diamanten zou zo kwaliteitsvol zijn, wat van de diamant een zeldzame vondst maakt. Bovendien zou hij ooit eigendom geweest zijn van de bankiersfamilie Oppenheimer.

Nieuwe naam

Het prijskaartje bedroeg tussen de 27 en 44 miljoen euro. Harry Winston, een Amerikaanse juwelierszaak, telde er zo’n 44 miljoen euro voor neer. Het bedrijf kocht de diamant dus voor zijn maximumprijs. Het juweel kreeg meteen een nieuwe naam: ‘The Winston Pink Legacy’.

Veiling Christie's
Foto Belga Image

Bloeiende markt

De toenemende vraag naar roze, kwaliteitsvolle diamanten zorgt voor een bloeiende markt. Deze werd ingezet toen in november 2017 de ‘Pink Promise’ voor bijna 29 miljoen euro verkocht werd op een veiling in Hong Kong. Al is het aanbod van zo’n diamanten momenteel beperkt, waardoor de prijzen fors gestegen zijn.

Het bericht Zeldzame roze diamant geveild voor 44 miljoen euro verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels