HomeNieuwsBizarZappen we binnenkort met onze hersenen?

Zappen we binnenkort met onze hersenen?

Zappen met je brein: het klinkt een beetje zoals een aflevering van ‘Black Mirror’. Elektronicabedrijf Samsung werkt nochtans aan een technologie die het mogelijk maakt je televisietoestel te bedienen met je hersenen. 

Het project wordt ‘Project Pontis’ genoemd en is een samenwerking met ‘the Centre of Neuroprosthetics’ uit Zwitserland, een centrum dat zich inzet voor onderzoek naar technologische ontwikkeling.

Hersenen als afstandsbediening

Het project wil mensen met een ernstige fysieke beperking de mogelijkheid bieden om zelfstandiger te zijn. Het zorgt ervoor dat zij zelf van post kunnen veranderen of het volume kunnen aanpassen, waardoor ze niet langer afhankelijk zijn van anderen om televisie te kijken. “We maken een technologie die complex en intelligent is”, klinkt het. “Zo willen we een oplossing bieden voor mensen die niet of moeilijk kunnen bewegen.”

Samsung wil meer te weten komen over hoe het brein communiceert wanneer iemand een specifiek televisieprogramma wil kijken. Via eeen headset, die bestaat uit 64 sensoren en oogbewegingen traceert, worden de hersenen verbonden met de televisie. Het bedrijf hoopt een slim systeem te ontwikkelen dat iemand in staat stelt van post te veranderen door er slechts aan te denken.

Samsung project
Foto Samsung

Nog niet voor meteen

Momenteel bevindt het project zich nog in een vroeg stadium: er worden enkele prototypes getest. Bovendien benadrukt Samsung dat de focus ligt op het helpen van personen met een fysieke beperking. Het idee zal niet snel op de markt gebracht worden. Wie hoopt zijn televisie te bedienen met zijn hersenen, zal dus nog even geduld moeten hebben.

Het bericht Zappen we binnenkort met onze hersenen? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels