HomeNieuwsBizarWOW. Man valt van cruiseschip en wordt uren later nog levend teruggevonden:...

WOW. Man valt van cruiseschip en wordt uren later nog levend teruggevonden: «Dit is een wonder» (video)

Een 28-jarige man die van een cruiseschip viel in de Golf van Mexico, is bijna een dag later door de kustwacht levend teruggevonden op ruim 30 kilometer van de Amerikaanse kust. Dat iemand na zo’n lange tijd nog leeft is zeer zeldzaam, zegt een van de betrokken reddingswerkers, die spreekt van een «wonder op de dag van Thanksgiving».

De man was samen met zijn zus op het cruiseschip Carnival Valor, dat was vertrokken vanuit New Orleans. Rond 23.00 uur die avond verdween de man, maar zijn zus maakte pas de volgende dag rond 12.00 uur melding van zijn vermissing, aldus een woordvoerder van de rederij tegen CNN. Om 14.30 uur werd de kustwacht ingeschakeld, die in de gehele Golf van Mexico met helikopters, vliegtuigen en boten op zoek ging naar de drenkeling.

Op beelden die de Amerikaanse kustwacht vrijdag op Twitter plaatste, is te zien dat een drenkeling door een helikopter in zee werd gesignaleerd. Na identificatie bleek het te gaan om de vermiste man, die tekenen van onderkoeling, shock en uitdroging vertoonde maar in stabiele toestand was.


Reddingswerker Seth Gross, die de zoekactie coördineerde, zegt tegen CNN dat de man geen details kon geven over hoe en waardoor hij van boord was gevallen. In zijn 17-jarige carrière maakte Gross niet eerder zoiets mee, zegt hij. «Dit laat zien dat de wil om te leven iets is waar je bij elke reddingsactie rekening mee moet houden, omdat het alle verwachtingen te boven kan gaan.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/wow-man-valt-van-cruiseschip-en-wordt-uren-later-nog-levend-teruggevonden-dit-een-wonder-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels