HomeNieuwsBizarWie opblaasbare sekspop meeneemt op straat in Malaga riskeert 750 euro boete

Wie opblaasbare sekspop meeneemt op straat in Malaga riskeert 750 euro boete

Malaga heeft genoeg van zatte toeristen die opblaasbare sekspoppen of genitaliën in het straatbeeld brengen. Wie door de straten van de Spaanse kuststad paradeert met die attributen kan zich in het vervolg verwachten aan een boete van maar liefst 750 euro. Die wet komt er na klachten van buurtbewoners.

Malaga is met zijn stevige feestjes en zonnige weer de droombestemming voor vele bachelors en bachelorettes. Toeristen zakken ieder jaaar in groten getale af naar de Costa del Sol om hun toekomstige bruiden en bruidegommen voor te bereiden op het altaar met een onvergetelijk vrijgezellenfeest. Kennelijk horen opblaasbare genitaliën en sekspoppen bij dat overgangsritueel.

Goede zeden op straat

Toch zal dat niet lang meer het geval zijn, nu Malaga een wetsvoorstel klaar heeft dat stelt dat het «verboden is om rond te wandelen op straat louter in je ondergoed, of met kleren of accessoires die verwijzen naar genitaliën of met poppen en andere elementen van seksuele aard.» Wie dat soort objecten meeneemt op zijn stadswandeling mag 750 euro ophoesten.

De burgemeester Francisco de la Torre stelt wel dat ze eerst waarschuwingen zullen geven. Als dat niet helpt, gaan ze over tot boetes. Die boetes kunnen overigens oplopen tot 1500 euro als er minderjarigen in de buurt zijn of mensen met een handicap. Ook als iemand zijn opblaasbare piemel bovenhaalt in de buurt van een school, wordt de maximumboete uitgedeeld. De regels zouden gelden vanaf 2023.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/wie-opblaasbare-sekspop-meeneemt-op-straat-malaga-riskeert-750-euro-boete

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels