HomeNieuwsBizarWhatsApp is goed voor helft internetverkeer in Zimbabwe

WhatsApp is goed voor helft internetverkeer in Zimbabwe

WhatsApp is veruit de populairste app in het Afrikaanse land Zimbabwe. Het gebruik van het programma neemt de helft van het internetverkeer in het land in.

Zo goed als elke gsm in België heeft WhatsApp tussen zijn apps staan, maar in Zimbabwe is de app nog veel populairder. Daar zijn de helft van alle internetactiviteiten afkomstig van het programma. Ter vergelijking: Facebook, het moederbedrijf van WhatsApp, is maar goed voor 1%.

Kwade telecombedrijven

De populariteit van WhatsApp neemt nog steeds toe. Zo was het vorig jaar goed voor een derde van al het internetverkeer. In Zimbabwe bieden telecomoperatoren dan ook pakketten die je toegang geven tot de sms-app. Zo proberen ze nog een graantje mee te pikken van de populariteit, want de app heeft hen al heel wat inkomsten doen verliezen.

Quartz Media berekende dat WhatsApp de plaats van een gewone sms zo goed als volledig heeft ingenomen. Het wordt ook steeds meer gebruikt om te bellen. Zo daalde het aantal klassieke gesprekken in het tweede kwartaal naar 53%, terwijl het een aantal maanden daarvoor nog 58% bedroeg. De telecombedrijven vragen de overheid van Zimbabwe dan ook om de communicatiediensten te reguleren.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels