HomeNieuwsBizarWauw. Amerikaanse jongen overleeft pijl in zijn hoofd

Wauw. Amerikaanse jongen overleeft pijl in zijn hoofd

Het is een wonder dat de 10-jarige Xavier Cunningham nog zijn duim omhoog kan steken. De knaap kreeg vorige week een pijl in zijn hoofd. Op miraculeuze wijze overleefde hij het incident. 

Het verhaal van Xavier leest als een thriller. Zo probeerde hij eerst aan een groep wespen te ontkomen. Toen dit niet lukte, besloot hij de dieren van zich af te slaan, waarop hij een val maakte en naar beneden viel. Hij belandde met zijn gezicht op een barbecuespies die in de grond stak.

Niks geraakt 

De stalen prikker boorde zich door zijn wang tot helemaal achterin zijn hoofd. Als een wonder raakte de spies geen enkel vitaal deel van zijn hersenen. Zijn oog, bloedvaten, hersenen en ruggenmerg waren allemaal onbeschadigd. Aan lokale media verklaarden zijn ouders dat hun zoon meer last had van de bijensteken. Pas toen hij in de spiegel de pin zag, besefte de jongen de ernst van de situatie. Zijn ouders reden onmiddellijk naar het ziekenhuis waarbij een verbaasde neuroloog hem aankeek.

Geen bloed

Dokter Koji Ebersole was behoorlijk onder de indruk van het feit dat de jongen geen hersenschade had. “Het gebeurt echt zelden dat je hier zonder kleerscheuren doorgeraakt. Hij heeft echt geluk had.” Omdat de wonde niet bloeide, werd besloten om het ding pas enkele dagen later te verwijderen. Het was een hele uitdaging want de vleespen was niet rond maar vierkant. De dokters kregen de moeilijke taak om de spies exact recht uit Xaviers cranium te trekken. Na een lange operatie in het universiteitsziekenhuis van Kansas kon de jongen eindelijk ontwaken zonder metalen pijl. “Is het eruit”, dat was volgens zijn ouders het eerste wat hij zei. “Xavier zal er waarschijnlijk niks aan overhouden, maar het blijft indrukwekkend. De meeste mensen kunnen het niet meer navertellen”, aldus Ebersole.

Het bericht Wauw. Amerikaanse jongen overleeft pijl in zijn hoofd verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels