HomeNieuwsBizarWat zit er echt in een curryworst?

Wat zit er echt in een curryworst?

De inhoud van een curryworst is al jarenlang een groot mysterie. Nu heeft een Nederlands televisieprogramma voor eens en altijd uitsluitsel gegeven.

Iedereen heeft weleens de geruchten gehoord dat een curryworst uit allerlei overblijfselen van vlees zou bestaan, zoals koeienuiers en dierenogen, maar ook kraakbeen en botdeeltjes. Wees gerust, dat blijkt niet (meer) te gebeuren. De ‘Keuringsdienst van Waarde’ ging langs bij een fabriek van snackmerk Beckers. Daar hadden de slagers nog nooit uiers in de snack verwerkt.

Separatorvlees

In een originele curryworst zit rundvlees, varkensvlees, kruiden en 10% paneermeel. Het vlees van de curryworst wordt seperatorvlees genoemd, een restproduct uit de vleesindustrie. Het gaat om verwerkbaar vlees dat nog overblijft van een uitgebeend karkas.

De snack bevat dus geen uiers of ogen. Toch is dat geen reden om victorie te kraaien. De Verenigde Staten, bijvoorbeeld, beschouwen separatorvlees als oneetbaar voedsel dat verboden is voor menselijke consumptie. Maar voor af en toe kan het heus geen kwaad.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels