HomeNieuwsBizarWat is er aan de hand met de schildpadden en dolfijnen in...

Wat is er aan de hand met de schildpadden en dolfijnen in Guatemala?

Minstens 65 schildpadden en 14 dolfijnen zijn dood aangetroffen aan de kust van de Stille Oceaan in Guatemala. Dat hebben plaatselijke autoriteiten bekendgemaakt. Er is intussen een onderzoek ingesteld, maar mogelijk is er een verband met vervuiling.

He gaat voornamelijk om schildpadden van de olive ridley schildpaddensoort (Lepidochelys olivacea), aldus de Nationale Raad voor Beschermde Gebieden. De dode dieren werden vorige week ontdekt.

Een van de verklaringen voor deze verdachte sterfgevallen zou de hevige regenval van de laatste weken kunnen zijn, die bepaalde giftige afvalstoffen van het land naar de zee heeft gevoerd, waardoor de zeefauna wordt aangetast. «Aan de andere kant bestaat het vermoeden dat er voor de kust onofficiële visserijactiviteiten plaatsvinden, maar dat is slechts een van de hypotheses», klinkt het nog bij de autoriteiten. Er worden intussen autopsies uitgevoerd om de doodsoorzaak van de dieren vast te stellen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/wat-er-aan-de-hand-met-de-schildpadden-en-dolfijnen-guatemala

Populaire Artikels