HomeNieuwsBizarVrouw sleept luchtvaartmaatschappij voor de rechter na klacht over geurtje

Vrouw sleept luchtvaartmaatschappij voor de rechter na klacht over geurtje

Een Nigeriaanse vrouw heeft United Airlines voor de rechter gesleept omdat zij  racistisch behandeld zou zijn door de luchtvaartmaatschappij. Ze werd verwijderd uit een vliegtuig op Bush International Airport in Houston, nadat een andere passagier had geklaagd dat zij een ‘doordringende lucht’ had. 

De vrouw, Queen Obioma, deed aangifte van discriminatie in Texas, omdat zij vindt dat zij en haar kinderen ten onrechte van de vlucht naar San Francisco werden gehaald. Het was de tweede etappe van een trip van drie vluchten vanuit Lagos, Nigeria naar Ontario, Canada, waar haar kinderen naar school gaan, meldt de Houston Chronicle.

Aanklacht

Volgens de aanklacht was Obioma aan het boarden toen ze erachter kwam dat er een witte, mannelijke passagier in haar toegewezen businessclass stoel was gaan zitten. De man weigerde te verkassen. Ook een stewardess die probeerde het conflict op te lossen, slaagde niet in haar opzet. Uiteindelijk stemde Obiama toe om daarvoor in de plaats op zijn plek te gaan zitten.

Obioma ging daarop volgend naar de wc, en werd bij haar terugkeer wederom geblokkeerd door de man voor een aantal minuten. In de aanklacht beweert Obiama vervolgens dat een staflid, Russel H., haar opdracht gaf het vliegtuig te verlaten. Daarna werd haar door een andere medewerker van United Airlines vertelt dat de piloot om uittreding had gevraagd omdat die man die eerder al zo moeilijk deed, had geklaagd dat de vrouw een doordringende lucht verspreidde en hij zich niet op zijn gemak voelde om met haar te gaan vliegen.

Gediscrimineerd

Geschrokken liet Obioma haar kinderen ook van de vlucht verwijderen, waarna ze na vijf uur een andere vlucht pakten. Volgens Obioma, frequent flyer-lid bij het United’s Star Alliance-programma, ging het helemaal niet om een lucht, maar werd zij gediscrimineerd omdat zij een donkere, Nigeriaanse vrouw is.

De luchtvaartmaatschappij heeft gereageerd op de aanklacht tegen Fox News. Volgens hen hebben ze de aanklacht nog niet ontvangen en kunnen ze daarom geen verdere uitspraken doen. Obioma wil een schadevergoeding en dekking van haar juridische kosten.

Het bericht Vrouw sleept luchtvaartmaatschappij voor de rechter na klacht over geurtje verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels