HomeNieuwsBizarBinnenkort een pil die je van je kater af helpt?

Binnenkort een pil die je van je kater af helpt?

Drinkt u ook al eens graag een glaasje? Een nachtje doorzakken, kan leuk zijn, maar de gevolgen zijn dat meestal niet. Een professor chemie heeft daarom een tegengif voor een kater ontwikkeld. Dat middeltje moet helpen de alcohol sneller af te breken en de toxische effecten te onderdrukken. 

“Beschaving begint met distillatie”, zei William Faulkner, schrijver en drinker. Hoewel onze drang naar alcohol dateert uit het stenen tijdperk, weet niemand een goede manier om met de daaropvolgende kater om te gaan.

Natuurlijke enzymen

Yunfeng Lu, professor aan de universiteit van Californië en wijnliefhebber, is op zoek gegaan naar een oplossing. Alcohol is de belangrijkste risicofactor voor vroegtijdige sterfgevallen bij mensen tussen 15 en 49 jaar oud. Het kan ook leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder hart-, vaat- en leverkanker. Ondanks deze ontnuchterende feiten vertrouwen huidige behandelingen voor alcoholoverdosis grotendeels op de eigen enzymen van het lichaam om de drug af te breken.

Professor Lu besloot daarom een tegengif te ontwerpen. De bedoeling is dat mensen kunnen genieten van een glas wijn, cocktails of bier zonder achteraf last van een kater te hebben. Lu vulde capsules met natuurlijke enzymen die meestal in levercellen zitten en die het lichaam helpen om de alcohol sneller te verwerken.

Muizen

Hij ontwikkelde het tegengif samen met een collega, professor Cheng Ji, en een laatstejaarsstudent. Het middeltje werd al getest bij muizen. Het alcoholgehalte in het bloed verminderde in slechts vier uur tijd met 45%. Tegelijkertijd bleef de concentratie van ethanal, de giftige stof die kankerverwekkend is, hoofdpijn en braken veroorzaakt, uiterst laag.

Het product zit momenteel nog in een testfase. Wanneer er geen bijwerkingen worden vastgesteld, kan het middel ook bij mensen getest worden en vervolgens in productie gaan.

Het bericht Binnenkort een pil die je van je kater af helpt? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels