HomeNieuwsBizarVrouw helpt gehandicapte man door deur, maar dan doet ze iets heel...

Vrouw helpt gehandicapte man door deur, maar dan doet ze iets heel smerigs…

Een Britse vrouw heeft zich moeten verantwoorden voor het beroven van een gehandicapte man. Ze deed zich voor als barmhartige Samaritaan, maar maakte misbruik van de situatie.

Lexy Smith zag op 31 augustus hoe een man in een rolstoel moeite had om binnen te geraken in het gebouw van de Patricroft Conservative Club in het Engelse stadje Eccles. De 42-jarige vrouw hielp hem door de deur, en vroeg om een sigaret. De 51-jarige man, die aan hersenverlamming lijdt, greep naar zijn tas die rond zijn nek hing, maar de vrouw was hem voor en stal zijn portefeuille – waarin 11,5 euro, twee bankkaarten en een loterijbriefje in zaten –, en een pakje sigaretten. Vervolgens zette de vrouw het op een lopen.

Gebrek aan respect

Acht dagen later werd Smith opgepakt door de politie. De vrouw uit Cadishead, een plaats in Greater Manchester, beweerde dat ze niet de bedoeling had om hem te overvallen, maar dat ze niet aan de verleiding kon weerstaan toen ze de portefeuille zag. De man vertelde de politie dat hij zwaar aangedaan was door haar gedrag. “Ik ben verbaasd door haar gebrek aan respect. Ik dacht dat ze me wou helpen, maar eigenlijk wilde ze me gewoon overvallen. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt”, klonk het.

Lichte straf

In haar verdediging legde Smith uit dat ze een autistische zoon heeft die heel wat zorg nodig heeft. Ze kampte vroeger met een drugsverslaving en verloor haar huis enkele jaren geleden. De rechter besloot om haar een lichte straf te geven. Ze kreeg een gevangenisstraf van zestien maanden met uitstel en moet naar een ontwenningskliniek gaan. “Ik geef je de mogelijkheid om je leven weer op orde te krijgen. Doe je dat niet, dan sta je binnenkort weer in de rechtbank”, aldus rechter David Hernandez.

Het bericht Vrouw helpt gehandicapte man door deur, maar dan doet ze iets heel smerigs… verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels