Vind ons op

Zita

Bizar

Psychotherapeute dwingt kwetsbare patiënt om seks met haar te hebben

Een Amerikaanse psychotherapeute is opgepakt omdat ze tijdens haar sessies seks had met een van haar patiënten. De man staat bovendien bij de politie bekend als ‘kwetsbare patiënt’.

Johanna Lee Lamm was sinds 2015 de vaste psychotherapeute van de man. De afgelopen acht maanden ontaardden haar sessies echter keer op keer in een vrijpartij. Nadien werd de patiënt 200 dollar aangerekend.

Gelogen tegen politie

In augustus contacteerde de 43-jarige vrouw uit Plymouth de politie en beweerde ze dat de bewuste man haar aangerand had in haar kantoor in Minnetonka. Ze waarschuwde de politie dat de man zou beweren dat ze een affaire hadden. De politie kreeg inzage in haar telefoon, maar ontdekte al snel dat Lamm heel wat sms’jes verwijderd had.

De patiënt vertelde aan de politie dat hij maandenlang een seksuele relatie had met zijn psychotherapeute en dat het altijd gebeurde tijdens zijn sessies. Hij kon dat bewijzen aan de hand van sms’jes en audio-opnames in zijn telefoon. Achteraf gaf Lamm toe dat ze inderdaad niet verkracht was, maar dat het om seks met wederzijdse toestemming ging.

Zware straf boven haar hoofd

Aangezien de man bij het Minnesota Department of Human Services gekend is als ‘kwetsbare patiënt’ werd Lamm beschuldigd van crimineel seksueel gedrag. Ze riskeert een gevangenisstraf tot 15 jaar en een boete die kan oplopen tot 30.000 dollar.

Facebook / Johanna Lamm
Hennepin County Jail

Het bericht Psychotherapeute dwingt kwetsbare patiënt om seks met haar te hebben verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top