HomeNieuwsBizarVrouw choqueert met gespreide benen op kunstbeurs: «Ik zou me daar wel...

Vrouw choqueert met gespreide benen op kunstbeurs: «Ik zou me daar wel geschoren hebben» (video)

Opvallend tafereel op de kunstbeurs in Rotterdam. Een danseres poseerde er onaangekondigd met blote, gespreide benen. Op sociale media wordt er voornamelijk verontwaardigd gereageerd.

Wie afgelopen zaterdag de kunstbeurs Art Rotterdam bezocht, kon danseres Noemi Calzavara aan het werk zien. Ze zat er halfnaakt met open benen als reactie op de vertrutting en verpreutsing in de samenleving.

Niet aangekondigd

De act was niet aangekondigd omdat gevreesd werd dat het anders niet had kunnen doorgaan. «We hebben er niet van gehoord, maar het is wel vaker zo dat kunstenaars iets ludieks doen in de wandelgangen om ergens aandacht voor te vragen. Dat hoort er een beetje bij», vertelt Flor Linckens van Art Rotterdam in De Telegraaf.

Afschuw

Op Twitter werd een video van het tafereel gedeeld. Er kwamen heel wat reacties op, voornamelijk van mensen die gechoqueerd waren. «Ik zal wel heel erg truttig en preuts zijn, maar dit is geen kunst. Dit is gewoon in je blote kont met gespreide benen lekker interessant hangen te doen», «Belachelijk! Dit heeft niks met kunst te maken», «Wel knap van haar, ik zou kramp krijgen… En ik zou me daar ook eerst even geschoren hebben», en «Kan Stella Bergsma als aanvoerder van deze linkse vrouwenboel er niet voor zorgen dat vrouwen zich in het vervolg gaan scheren? Daar doe je de hele wereld een plezier mee», klinkt het onder meer in de reacties.

Respect

Maar er kwamen ook positieve reacties. «Je moet maar lef hebben om daar zo te gaan zitten, groot respect. Ze had inderdaad meer aanzien gekregen in een buurthuis. Het gaat om haar statement en dat is mijns inziens geslaagd», en «Waarom verkeerde aandacht? Wie bepaalt wat kunst is?! Het feit dat het iets doet bij je, je toch raakt; dat maakt het kunst», lezen we ook.

WAARSCHUWING: onderstaande videobeelden zijn heel expliciet.
Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/vrouw-choqueert-met-gespreide-benen-op-kunstbeurs-ik-zou-me-daar-wel-geschoren-hebben-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels