HomeNieuwsBizarVliegtuigpassagiers moeten urenlang ‘gekreun’ uit intercom aanhoren: «Iets tussen een orgasme en...

Vliegtuigpassagiers moeten urenlang ‘gekreun’ uit intercom aanhoren: «Iets tussen een orgasme en braken in» (video)

‘Dames en heren, zet u schrap voor impact: ons toestel zit in de problemen en zal een noodlanding moeten maken’: het zijn waarschijnlijk de laatste woorden die je aan boord van een vliegtuig uit de intercom wil horen komen. Maar ook andere intercomgeluiden kunnen je vlucht behoorlijk onaangenaam maken, zo bewijst een incident op een een American Airlines-vlucht van Los Angeles naar Dallas.

Aan boord zat de Amerikaanse filmproducer Emerson Collins, die videomateriaal van de bewuste vlucht op Twitter deelde. Daarop is te horen hoe er rare klanken uit het omroepsysteem komen. «Iets tussen een orgasme en braken in», beschrijft Collins het geluid, dat gedurende de meer dan drie uur durende vlucht aanhield . Een crewlid loopt intussen door de gang om verdachte handelingen te bespeuren, terwijl een stewardess aangeeft dat het «waarschijnlijk om een grap gaat» en ze een oplossing zoeken voor «dit extreem irritante geluid».


Collins schrijft bij de video dat hij vermoedt dat de intercom gehakt was, maar nadat het filmpje viraal ging kwam American Airlines met een andere verklaring. Volgens de vliegtuigmaatschappij is het systeem hacken onmogelijk, omdat het geen wifi en externe toegang heeft. Een versterkt mechanisch geluid zou dan wel de reden zijn. «Ons onderhoudsteam heeft het vliegtuig en het PA-systeem grondig geïnspecteerd en vastgesteld dat de geluiden werden veroorzaakt door een mechanisch probleem met de PA-versterker», reageert woordvoerster Sarah Jantz aan LA Times. «Dat verhoogt het volume van het PA-systeem wanneer de motoren draaien.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/vliegtuigpassagiers-moeten-urenlang-gekreun-uit-intercom-aanhoren-iets-tussen-een-orgasme-en-braken-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels