HomeNieuwsBizarVIDEO. Man doet ‘Up’ na en vliegt 25 kilometer door de lucht...

VIDEO. Man doet ‘Up’ na en vliegt 25 kilometer door de lucht met ballonnen

De Brit Tom Morgan liet zich inspireren op een scène van de tekenfilm ‘Up’ voor zijn spectaculaire tocht. Hij vloog 25 kilometer door de lucht op een campingstoeltje met 100 heliumballonnen. Op een gegeven moment bevond hij zich twee kilometer boven de grond.

Morgan maakt deel uit van het bedrijf The Adventurists. Hun doel is om het avontuur terug centraal te zetten in het leven. “We vechten om de wereld minder saai te maken”, staat er te lezen op hun site. Daar zie je verder de maandenlange voorbereiding die nodig was om de stunt te realiseren. De filmpjes tonen letterlijk het vallen en opstaan dat bij zo’n onderneming komt kijken.

De geslaagde tocht duurdeuiteindelijk twee uur. De ballonnentocht, die net buiten Johannesburg plaatsvond, heeft inderdaad veel weg van de originele scène uit ‘Up’.

Ballonnenrace 

Maar voor The Adventurists stopt het niet bij een tocht van 25 kilometer. Het bedrijf heeft nog een heuse ballonnenrace voor ogen. “Daarin blijven een paar mensen drie dagen lang in de lucht”, zegt eventmanager van The Adverturists Thomas Weiser tegen NOS. “Dingen zoals slapen en plassen moeten ze ook in de lucht doen.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels