HomeNieuwsBizarVIDEO. Man bouwt kaasmuur op grens tussen de VS en Mexico

VIDEO. Man bouwt kaasmuur op grens tussen de VS en Mexico

Donald Trump zal even opkijken bij het lezen van dit artikel. Een kunstenaar die gespecialiseerd is in werken gemaakt van kaas, is maandagmiddag begonnen met een kaasmuur te bouwen aan de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico.

Kunstenaar Cosimo Cavallaro bouwt zijn fameuze kaasmuur in Tecate, Californië, een kleine 15 meter van de echte grens bij Mexico. Hij begint met 200 blokken Cotija, een harde Mexicaanse kaas. De Amerikaan denkt wel dat hij nog 8.800 extra blokken nodig heeft om zijn project te verwezelijken. “Ik wilde al zo’n 20 jaar een kaasmuur bouwen,” vertelt Cavallaro aan HuffPost. “Wanneer je een barrière of een grens ziet, wil je die verleggen of verder gaan.”

Opeten

Het was pas wanneer president Donald Trump begon met het eisen van een grensmuur dat de kunstenaar er echt werk van maakte. “De vraag van Trump gaf me context, emotionele impact,” zegt Cavallaro. Hij zegt dat hij de muur graag wilt houden, maar geeft toe dat er een mogelijkheid is dat de muur uit elkaar valt of dat dieren er delen van opeten. Maar dat maakt voor hem deel uit van het artistieke proces.” Dat is wat mensen doen,” legt de Amerikaan uit. “We consumeren en dan verspillen we. Ik hoop dat de kaasmuur iedereen op een andere manier voedt.”

Het bericht VIDEO. Man bouwt kaasmuur op grens tussen de VS en Mexico verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels