HomeNieuwsBizarVIDEO. Grote brand legt honderden Maserati’s in de as

VIDEO. Grote brand legt honderden Maserati’s in de as

Bij een grote brand in de haven van Savona, in het noordwesten van Italië, zijn honderden nieuwe Maserati’s in vlammen opgegaan. Een stijging van het zeeniveau had de parking waarop de bolides stonden doen onderlopen. De batterijen van de auto’s vatten door het zoute water vuur, waarna een vlammenzee ontstond.

Het zijn gruwelijke beelden voor autoliefhebbers. Een filmpje van een brand op een parking in de haven van Savona toont hoe honderden Maserati’s verteerd worden door vlammen. De spiksplinternieuwe luxe-wagens stonden in het noordwesten van Italië in afwachting van hun transport naar het Midden-Oosten.

Kortsluiting

De brand ontstond door het zoute zeewater dat de parking had overspoeld. Een hevige storm had het niveau van de zee tot onverwachte hoogtes opgestuwd. Het zoute water bereikte de autobatterijen die daarop kortsluiting gaven. Een hevige brand was het gevolg, waarbij niet alleen de Maserati’s, maar ook verschillende vrachtwagen en andere auto’s in vlammen opgingen. In totaal waren er vier teams van brandweermannen nodig om de brand onder controle te krijgen.

Het is de tweede keer op korte tijd dat de haven met vlammen te maken krijgt. Vorige week brandde het gebouw van het havenbeheer volledig uit. Niemand raakte daarbij gewond, maar er moesten 14 teams van de brandweer opgeroepen worden. De recentste storm sloeg hard toe in Savona. Negen mensen lieten het leven en er is nog steeds een vermiste.

Het bericht VIDEO. Grote brand legt honderden Maserati’s in de as verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels