HomeNieuwsBizarVIDEO. Dolfijnen schilderen voor een goed doel

VIDEO. Dolfijnen schilderen voor een goed doel

Dat dolfijnen intelligente dieren zijn, wisten we al langer. Maar dat ze kunnen schilderen en hun werk verkocht zal worden op een kunstbeurs? Dat is nieuw.

De dolfijnen van het Dolphins Plus Marine Mammal Responder-centrum in Florida leerden schilderen dankzij hun verzorgers. Sommige schilderen al jaren, andere leren nog de kneepjes van het vak. Nu wordt hun werk tentoongesteld op de Miami kunstbeurs naast vijftig andere (menselijke) kunstenaars. De bedoeling is om het kopen van schone kunsten toegankelijk te maken voor het grote publiek.

Mentale stimulatie

De dolfijnen doen het natuurlijk niet enkel omdat het voor een goed doel is. Schilderen stimuleert ook hun brein. Door verschillende gedragingen aan te leren, krijgen ze wat variatie op een anders weinig stimulerende dag. Geen dierenmishandeling dus, maar een uitdagende activiteit.

Eigen stijl

Een leuk detail is dat de dolfijnen elk hun eigen schilderstijl blijken te hebben. Ook zou je verschillen zien in hun stijl naarmate ze opgroeien. Iemand interesse in een abstract schilderij gemaakt door dolfijnen? Van een gespreksstarter gesproken!

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels